Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Byt

V miniaturním bytě museli kuchyň umístit místo toalety

Kuchyň museli vybudovat na místě bývalé toalety a spí vysoko u stropu. Přesto si na nic nestěžují a užívají si elegantního interiéru zařízeného přesně podle jejich vkusu.

Terezie Benoni | 17. 03. 2024

Třicet metrů, to je obytná plocha tohoto městského mini bytu v domě postaveném na konci 19. století nedaleko centra Stockholmu v atraktivní lokalitě Kungsholmen. Vysoké stropy, dřevěné podlahy a obklady stěn, veliká okna se zdobeným obkladem. To jsou detaily, které v tomto interiéru rozhodně stojí za zmínku a utváří jeho celkovou atmosféru. Hned pří příchodu do úzké haly je vám jasné, že vás čeká zajímavý interiér. Světle navoskovaná původní dřevěná podlaha kontrastuje s tmavě natřenými dveřmi, jejich zárubněmi i podlahovými lištami. To vše doplňují světle šedé stěny.

Galerie: Mini byt v tmavých tónech
Mohlo by se vám líbit

Štěpán Benoni nás pozval do své zbrusu nové ložnice: Původní nábytek vyhodil a laciné materiály nahradilo dřevo

Kanadský srub na Pošumaví koupil se ženou před šesti lety. Vzorový dům byl zařízený provizorně, a tak oblíbený herec místnost po místnosti upravuje podle svých představ. Nyní se po letech dočkaly rekonstrukce ložnice v podkroví a nás nechal do kouzelného interiéru plného dřeva exkluzivně nahlédnout.
marianne.cz

Kuchyně místo toalety

Byt byl dřív součástí velikého apartmánu, který byl následně rozdělený do víc menších bytových jednotek. Právě proto se nyní kuchyň nachází v místnosti, která dřív sloužila jako toaleta. Majitelé si tak museli poradit s velmi omezeným prostorem. Kuchyňská linka je tak rozdělená na dva sektory. Jeden slouží k vaření, druhý k mytí a přípravě potravin. Aby bylo v místnosti dostatek světla, rozhodli se dřív miniaturní okénko rozšířit na plnohodnotné okno vedoucí do vnitrobloku. V kuchyní nechybí indukční varná deska, ventilátor na uhlíkový filtr, vestavěná trouba, kombinovaná lednice s mrazničkou a velkým porcelánový dřez. Hlavní obytná místnost slouží jako ložnice, obývací pokoj i pracovna. Postel je umístěná na masivním dřevěném vestavěném patru na spaní. Díky tomu se podařilo ušetřit potřebné metry. Pod patrem je pracovní koutek sloužící jako domácí kancelář. V obývacím pokoji je veliká světlá pohovka a další stolek, u které se dva lidé pohodlně nají. V rohu místnosti je pak umístěná zabudovaná šatní skříň, která bohatě poslouží k uložení všeho potřebného.

Mohlo by se vám líbit

Dvorek venkovského statku se proměnil k nepoznání: Trávník kompletně nahradily plochy divoce rostoucích trvalek a suchomilných bylinek

Původní statek se nachází na okraji menší vesnice u Litomyšle. Renovace se dotkla všech částí pozemku, nejvýraznější proměnou ale prošel dvůr, který je ze tří stran lemovaný budovami a z poslední se otevírá do sadu s původními i novými stromy.  Novou dominantou se stal přírodní biotop, který svou délkou uspokojí nejednoho plavce.
marianne.cz
Zdroj článku

Související články

Byt
Vydařená rekonstrukce pražského činžovního bytu: Majitelé toužili po prostorném rodinném obývacím pokoji a dostatku soukromí

Vydařená rekonstrukce pražského činžovního bytu: Majitelé toužili po prostorném rodinném obývacím pokoji a dostatku soukromí

Byt
Stará se o bezdomovce, přitom ji živí interiérový design: Navštivte domov plný elegance a klasických kousků

Stará se o bezdomovce, přitom ji živí interiérový design: Navštivte domov plný elegance a klasických kousků

Byt
Nevyužitá bazénová hala v Bratislavě se proměnila v jeden z nejkrásnějších interiérů loňského roku a nyní slouží jako vícegenerační bydlení

Nevyužitá bazénová hala v Bratislavě se proměnila v jeden z nejkrásnějších interiérů loňského roku a nyní slouží jako vícegenerační bydlení

Byt
V srdci Brna zrekonstruovali byt, který je promyšlený do posledního detailu a každému jeho elegance vyrazí dech

V srdci Brna zrekonstruovali byt, který je promyšlený do posledního detailu a každému jeho elegance vyrazí dech