Přejít k hlavnímu obsahu
Inspirace

Nejlepší drinky na Silvestr 2025: Čeká vás třpytivá inspirace pro poslední noc roku

Poslední večer v roce si zaslouží něco víc než jen otevřené šampaňské. Ať už slavíte ve velkém, nebo jen s několika blízkými, správně zvolený drink dodá oslavám tu pravou atmosféru. Osvěžující kombinace chutí, správně vychlazené bublinky i elegantní sklenky, to všechno přispívá ke kouzlu silvestrovské noci. Přinášíme tipy, jak si ji vychutnat stylově.

Přidejte si Marianne do oblíbených na Google zprávách
Martina Mádlová | 28. 12. 2025

Než se pustíte do míchání koktejlů, vyplatí se vědět pár základních pravidel. Šampaňské nebo prosecco by mělo být vychlazené na 6–8 °C, ideálně v kbelíku s ledem a trochou vody, která chlad rozvede rovnoměrně. Příliš studené ztratí chuť, příliš teplé zase bublinky. Pokud plánujete podávat bílé víno, držte se rozmezí 8–10 °C, červené lehce vytemperujte. Co se týká vhodných skleniček, šumivá vína nalévejte do úzkých tzv. fléten, které déle udrží perlení, pro koktejly se hodí klasické tumbler sklenky nebo sklenky na stopce. Nešetřete ledem. Měl by vyplnit alespoň dvě třetiny sklenky, aby se nápoj rychle neohřál, ale ani se zbytečně neředil. A ingredience? Vyplatí se vsadit na kvalitu. Čerstvé ovoce, bylinky a dobrý alkohol udělají víc než jakákoli složitá příprava.

Info ikona
Silvestr oslava
Mohlo by se vám líbit

Chraňte zvířata před hlukem a stresem: Tipy od veterinářky, jak zvládnout Silvestr beze strachu

Silvestr je pro mnohé časem oslav a bujarých ohňostrojů. Bohužel, co jedněm působí radost, druhým škodí. Domácí zvířata v tuto dobu zažívají krušné chvíle, protože hlasité zvuky, světelné efekty a rušné prostředí u nich vyvolává velkou úzkost a paniku. Jak je na tento den připravit včas, abyste nemuseli sahat po lécích?
marianne.cz
Alkoholové drinky, které nikdy nezklamou

Lambrusco Smash

Osvěžující ovocný koktejl s lehkým italským šarmem. Do sklenky vložte pár malin, plátek citronu a lístky máty, lehce je rozmačkejte. Přidejte 60 ml Lambrusca, 30 ml zázvorového piva, 30 ml mezcalu, trochu cukrového sirupu a ledu. Jemně promíchejte. Ozdobte malinou a lístkem máty. Ozdobte pomerančovou kůrou.

Cranberry Collins

Jiskřivý twist na klasický ginový Collins je ideální pro zimní večery a silvestrovskou noc. Do shakeru dejte 50 ml ginu, 25 ml citronové šťávy, 25 ml brusinkového sirupu a led. Protřepejte a přeceďte do vysoké sklenice s ledem. Dolijte perlivou vodou, promíchejte a ozdobte čerstvými brusinkami a plátkem citronu.

Sugarplum Spritz

Do sklenky na víno nebo šampaňské vložte několik kostek ledu. Přilijte 40 ml vodky, 20 ml likéru z černého rybízu (např. crème de cassis) a 30 ml švestkového džusu nebo pyré. Jemně promíchejte. Dolijte 90 ml prosecca. Nalévejte pomalu, aby si drink zachoval perlivost. Ozdobte plátkem čerstvé švestky nebo švestkou napíchnutou na špejli.

Aperol Spritz

Do sklenky s ledem nalijte 3 díly prosecca, 2 díly Aperolu a dolijte dílem sodovky. Jemně promíchejte a přidejte plátek pomeranče.  Získáte osvěžující, lehce nahořklý drink, který nikdy nezklame. Pokud chcete ještě větší osvěžení, doporučuji trochu více sodovky.

Nealko si také zaslouží místo na stole

Šumivý punč s granátovým jablkem

Do džbánu dejte kostky ledu, 200 ml džusu z granátového jablka, 200 ml jablečného moštu a dolijte perlivou vodou. Ozdobte semínky granátového jablka a snítkou rozmarýnu.

Zimní Virgin Mojito

Rozmačkejte pár lístků máty s lžičkou třtinového cukru a trochou limetkové šťávy. Přidejte led, dolijte sodovkou a ozdobte plátkem pomeranče nebo brusinkami.

Jablečný spritz se skořicí

Smíchejte 150 ml jablečného džusu, 50 ml perlivé vody, přidejte pár kapek citronové šťávy a špetku skořice. Servírujte s ledem a tenkým plátkem jablka.

Mohlo by se vám líbit

Zapomeňte na obyčejné jednohubky: Zpestřete silvestrovský stůl kanapkami, které ohromí nejen chutí, ale i vzhledem

Jednohubky, pro někoho známé také jako kanapky, jsou malé obložené kousky pečiva určené k rychlé konzumaci jen na jedno nebo dvě sousta. Jak a s čím je zdobit, aby vypadaly tak krásně, že se vám ani nebude chtít je jíst?
marianne.cz
Zdroj článku
Marianne je i na sociálních sítích:
×