Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Inspirace

Pryč jsou ponuré dny kuchyně ze 70. let, dnes září barvami a připomíná jak filmy Wese Andersona tak slunnou Provence

Info ikona
Pryč jsou ponuré dny kuchyně ze 70. let, dnes září barvami a připomíná jak filmy Wese Andersona tak slunnou Provence

Harmonické spojení starého a nového, špetka rozmaru s velkou dávkou sofistikovanosti, designové inovace a hlavně spousta barev, materiálů a nevšedních kombinací. Račte vstoupit a nechte se inspirovat!

Terezie Benoni | 27. 12. 2023

V srdci londýnského Chiswicku prošla kuchyně v suterénu pozoruhodnou proměnou, která svým vzhledem připomíná rozmarnou estetiku režiséra Wese Andersona a rustikální krásu francouzské Provence. Tato inovativní kuchyně navržená Chrisem Gravesem z Clarence & Graves je klíčovým prvkem renovace viktoriánského městského domu v západním Londýně, jehož stavba se datuje do 80. let 19. století. Dřív ponurá kuchyně ze 70. let s velmi omezeným přístupem denního světla se díky Chrisu Gravesovi proměnila v harmonické místo, kterému vévodí barevná paleta zelené, růžové a černé, které doplňují vintage prvky s francouzským nádechem.

Galerie: Originální zelená kuchyně
Mohlo by se vám líbit

Barvy, materiály a jejich nevšední kombinace

Jednou z hvězd interiérové proměny je kuchyňský ostrůvek z dílny firmy deVOL. Tento ostrůvek má zapuštěnou varnou desku Barazza a je doplněný elegantním mramorem Statuarietto, který přidává nádech luxusu. Okna vedoucí do vnitrobloku jsou ve stylu zvaném Crittall. Ten je známý svou výraznou estetikou. Okna jsou totiž umístěná v ocelovém rámu se štíhlými profily a vícenásobnými skleněnými tabulemi. Tentokrát ale ocel nezůstala typicky industriálně černá, ale září v osvěžujícím mátovém odstínu. Díky tomu došlo k úzkému vizuálnímu propojení mezi kuchyní a zahradní terasou. Další dominantou je bezesporu veliká vestavěná skříň, která slouží jako masivní spíž, kde má všechno své přesně dané místo. Zatímco kuchyně v suterénu ztělesňuje moderní eleganci, zbytek domu se drží svého viktoriánského dědictví. Chris Graves se vědomě rozhodl zachovat původní uspořádání. Každé patro se skládá ze dvou místností, rozdělených schodištěm. Každá z místností má vlastní charakter, který podtrhuje barevná výmalba.

Mohlo by se vám líbit

Zdroj informací: deVOL, Clarence & Graves, Inigo, www.remodelista.com, thenordroom.com, www.devolkitchens.co.uk

Zdroj článku