Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Poradna

KVÍZ: Poznáte všechny oblíbené druhy vánočního cukroví?

Info ikona
Pixabay

Už je to tu! Vytáhněte plechy, hroudy másla a kila mouky, je čas na vánoční pečení. Místo posilovny si teď tělo protáhneme při hnětení těsta. Vyznáte se v jednotlivých druzích cukroví a které je to vaše nejoblíbenější?

Terezie Benoni | 22. 11. 2023

Než se do pečení pustíte, zjistěte, jestli máte všechno potřebné. Obecně se dá říct, že se neobejdete bez hladké i polohrubé mouky, krupicového a moučkového cukru, hnědého a vanilkového cukru, budete potřebovat jedlou sodu, kypřící prášek, koření – skořici, muškátový oříšek, perníkové koření, vanilku, badyán, kardamom, kakao, piškoty. Z chlazených surovin je to máslo, vejce, mouka, možná ještě jogurt, smetana nebo droždí. Podle druhu cukroví je potřeba pořídit ještě kandované ovoce, čokoládu, med, likéry, olej, marmeládu nebo džem.

Jak cukroví skladovat

Cukroví, které pečeme s předstihem potřebuje náležitě zvlhnout. Skladujte je proto ve vzduchotěsných krabicích, důležité je, aby neoschly. Jestliže cukroví nezměkne, přidejte do krabice pár kousků jablek (a vyměňujte), vložte vlhkou utěrku, nebo zabalte do kuchyňské fólie a nechte přes noc v lednici. Cukroví plněné krémy nebo čokoládou je nutné skladovat v chladu. Podle počasí tedy uchovávejte v lednici nebo na balkoně. Sněhové cukroví jako pusinky, pavlovy nebo kokosky je potřeba skladovat v papíru na suchém místě, ale ne v lednici, kde by se rozmočily.

Galerie: Co potřebujete na vánoční pečení
Mohlo by se vám líbit
Zdroj článku