3 OTÁZKY PRO DESIGNÉRKU:
Na co myslet především u jasně definovaného prostoru, který právě tady udává podkrovní sešikmení?
Víc než kdy jindy se tu vyplatí naslouchat staré známé pravdě, že méně je více. Soustředit se na jednoduchou barevnost a tvarosloví, to je základ. A pak vyplnit větší stěny vysokými skřínkami, aby se maximálně využil prostor.
Jaké barvy většinou volíš do podkrovní kuchyně, funguje nějaká zázračně?
Obecná pravda neexistuje. Vždy záleží na přání klienta. Někde vypadá nejlíp světlá linka, některým prostorům zase svědčí tmavší ladění. Pokud někdo preferuje tmavší materiály, nevidím v tom problém. I s hodně barevnou kuchyní se dá v podkrovním bytě žít, pokud se k ní vyladí i zbytek.
Obecně u kuchyně – co nepodcenit hned na začátku?
Určitě obslužnost, ten slavný trojúhelník lednice – varná deska – dřez. Pak úložné prostory. Předem si říci, co kam chceme ukládat, aby to plnilo co nejlépe svou funkci. Nešetřila bych na kvalitním kování ani při výběru materiálu na pracovní desku, která může celou kuchyň pozvednout nebo taky ‚zabít‘.
ROZPOČET:
Úprava rozvodů, elektroinstalace 30 000 Kč
Kuch. linka bez spotřebičů 339 000 Kč
Pracovní deska 132 000 Kč
Dřez + baterie 15 000 Kč
Osvětlení 1300 Kč
Spotřebiče 84 000 Kč
Výmalba za linkou 2000 Kč
Celkem 603 300 Kč
STYLING: ANDREA ČUČKA BERANOVÁ