Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Mrkvová polévka s červenou čočkou a medvědím pestem

Mrkvová krémová polévka může mít řadu podob. Na jaře milujeme tuhle variantu s pestem z medvědího česneku.

Anonymous | 4. 04. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4-6 osob 

Doba přípravy: Do 10 minut  

Vaření: 0:20

Ingredience

1 cibule, nakrájená nahrubo

olivový olej na opečení

600g mrkve, nakrájené nahrubo

100g červené čočky

1,5 litru zeleninového vývaru

sůl a čerstvě mletý pepř

na másle opečené tousty nebo krutonky

NA MEDVĚDÍ PESTO

svazek medvědího česneku

60g piniových oříšků

60g parmazánu, nastrouhaného

+ hoblinky k podávání

panenský olivový olej podle potřeby

ČTĚTE TAKÉ: Recepty z mědvědího česneku

Postup:

1 Cibuli opečte v hrnci se silným dnem na troše oleje, aby změkla, pak přisypte mrkev, a když začne zlátnout, přisypte čočku, zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte zhruba 20 minut, až bude mrkev měkká a čočka uvařená.

2 Mezitím rozmixujte medvědí česnek s piniovými oříšky, strouhaným parmazánem a trochou oleje a dále mixujte a přilévejte pramínkem olej, než dosáhnete požadované konzistence pesta.

3 Uvařenou polévku rozmixujte dohladka a podávejte ji s pestem, hoblinkami parmazánu a opečenými tousty nebo krutonky.

NĚCO NAVÍC
Medvědí česnek můžete na lesních stanovištích najít od března do června, sběr listů se ale doporučuje, jen dokud rostlina nezačne kvést, což je zhruba do konce dubna, potom už jsou listy znatelně tužší.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde