Něco na zub: Koláčky se špenátem a fetou
Slané koláčky inspirované Řeckem.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 koláčků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 0:15
Ingredience:
550 g špenátových listů (čerstvých, spařených horkou vodou, nebo rozmražených), nasekaných
2 lžíce nasekaných mátových lístků
1 lžíce jemně strouhané kůry z biocitronu
200 g sýra feta, rozdrobeného
3 vejce, jemně prošlehaná + 1 vejce na potření
čerstvě mletý pepř
500 g listového těsta (recept na něj zde)
80 g másla, na hobliny
ČTĚTE TAKÉ: 28 slaných receptů z listového těsta
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Špenát, mátu, citronovou kůru, fetu a vajíčka promíchejte v míse. Listové těsto rozdělte na šest dílů a vyválejte je na kola o síle tři milimetry.
2 Doprostřed každého dejte část špenátové náplně, a okraje zahněte. Navrch poklaďte hobliny másla a koláčky potřete vajíčkem.
3 Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.