Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Něco na zub: Koláčky se špenátem a fetou

Slané koláčky inspirované Řeckem.

Anonymous | 27. 03. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Na 6 koláčků 

Doba přípravy: Do 30 minut  

Pečení: 0:15

Ingredience:

550 g špenátových listů (čerstvých, spařených horkou vodou, nebo rozmražených), nasekaných

2 lžíce nasekaných mátových lístků

1 lžíce jemně strouhané kůry z biocitronu

200 g sýra feta, rozdrobeného

3 vejce, jemně prošlehaná + 1 vejce na potření

čerstvě mletý pepř

500 g listového těsta (recept na něj zde)

80 g másla, na hobliny

ČTĚTE TAKÉ: 28 slaných receptů z listového těsta

Postup

Troubu předehřejte na 200 °C. Špenát, mátu, citronovou kůru, fetu a vajíčka promíchejte v míse. Listové těsto rozdělte na šest dílů a vyválejte je na kola o síle tři milimetry.

Doprostřed každého dejte část špenátové náplně, a okraje zahněte. Navrch poklaďte hobliny másla a koláčky potřete vajíčkem.

Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde