Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy

Červená řepa a kozí sýr je možná trochu kontroverzní kombinace, ale až ochutnáte budete ji vynášet do nebes! Zaručený party hit.

Anonymous | 1. 06. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby 

Doba přípravy: Do 30 minut 

Ingredience:

  • 1 kelímek ricotty (cca 125 g)
  • 1 menší bulva řepy (syrová nebo hodinu pečená v alobalu při 200°C, úplně vychladlá), nastrouhaná najemno
  • sušené drcené chilli papričky a mořská sůl podle chuti
  • 1 středně velká bageta nebo ciabatta (mohou být klidně i den staré), předem opečené

NA OZDOBENÍ

  • hrst vlašských nebo pekanových ořechů
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • kozí sýr s bílou plísní (malý váleček)
  • lístky čerstvého tymiánu 

ČTĚTE TAKÉ: 30 rychlých receptů

Postup:

1 Připravte si přísady na závěrečné zdobení: rozehřejte pánev, vhoďte do ní hrst ořechů, krátce je opražte a poté posypte třtinovým cukrem. Na mírném ohni nechte zkaramelizovat. Přesypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Potom nasekejte nahrubo.

2 Ricottu prošlehejte a smíchejte se strouhanou řepou. Osolte a okořeňte podle chuti. Pomazánkou potírejte pečivo, ozdobte plátky kozího sýra, tymiánem a karamelizovanými ořechy. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.