Recept: Zapečené těstoviny s tuňákem
Rychlovka, kterou lze připravit i den předem – stačí jen pekáček přetáhnout fólií a přidat rodině návod, jak jídlo zapéct.
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 10 minut
+ zapékání
Vaření: 0:15
Ingredience:
- 400g těstovin (penne, fusilli, rigatoni)
- sůl
- 2 lžíce másla
- 2–3 lžíce hladké mouky
- 600ml mléka
- 1 lžička dijonské hořčice
- 4 jarní cibulky, na kolečka
- 170g konzerva kukuřice, scezená
- 100 g mraženého hrášku
- 2x 185g konzerva tuňáka, scezená
- 100 g čedaru, strouhaného
ČTĚTE TAKÉ: Originální těstoviny
Ingredience:
1 Troubu rozehřejte na 220°C nebo jen zapněte gril. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
2 Mezitím v menším hrnci rozehřejte máslo, zasypte moukou a umíchejte jíšku. Postupně po malých dávkách zašlehávejte mléko tak, aby vznikla hladká omáčka. Chvíli ji povařte, odstavte z plotny a vmíchejte do ní hořčici.
3 Slité těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku s hořčicí, cibulku, kukuřici, mražený hrášek a tuňáka a promíchejte. Směs přesuňte do zapékací mísy, rozhrňte do stejnoměrné vrstvy, posypte čedarem a dejte na 10–15 minut zapéct.
NĚCO NAVÍC
Příště můžete tuňáka vyměnit za pečené kuřecí maso, které vám zbylo z nedělního oběda. Anebo maso vynechte úplně a udělejte si čistě vegetariánskou variantu.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.