Snadný recept: Pizza větrníky
Větrníky z listového těsta jsou jednoduché na přípravu a jejich náplň lze lehce obměnit podle toho, co vám chutná.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na cca 12 větrníků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 0:15
Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- 6 lžic omáčky (např. rajčatové)
- 100 g plátků šunky
- 100 g nastrouhaného čedaru
- 1 vejce
- 1 lžíce sušeného oregana nebo jiných sušených bylinek
ČTĚTE TAKÉ: 28 skvělých slaných receptů z listového těsta
Postup:
1 Troubu předehřejte na 180 až 200 °C. Listové těsto rozválejte na tenký plát a rozetřete na něj již hotovou omáčku. Pak na ni naskládejte plátky šunky a posypte je nastrouhaným sýrem.
2 Poté těsto opatrně a pevně srolujte do tvaru šišky, aby se nerozjelo, a vložte na 10 minut do lednice. Po vychladnutí šišku nakrájejte na tenké plátky (vzniknou malé větrníky), potřete je rozšlehaným vejcem, posypte bylinkami a vložte do rozpálené trouby. Pečte 12–15 minut.
NĚCO NAVÍC
Podávejte teplé, nebo vychladlé a s bílým vínem.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.