Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Vánoční bowle se skořicí, badyánem a mandlovým sirupem

Zkuste si letos připravit bowli jinak než z vína a šampaňského. Toto je recept na voňavý “Eintopf” podle Spuntha a Knoflicka s rumem a sušeným ovocem.

Dominika Bártová | 7. 12. 2018

Dejte si ale pozor na množství! Místo půllitrových hrnečků si připravte sklenice na whisky, protože tento vánoční drink bude o něco veselejší, než jak jste na něj byli doposud zvyklí. Připravili ho pro vás talentovaní barmani Lukáš Válek a Marcel Harvánek podle přísně tajné receptury Ervína von Knoflicka a Hermanna Spuntha.

bowle

Czech Mate Bowl 

Ingredience pro přípravu 1150 ml

150 ml Becherovky

150 ml Havany 3yo

 50 ml Limetového freshe

 50 ml Mandlového sirupu

750 ml Jablečného moštu

—————————————

Vložky: sušená jablka, limetky, skořice a badyán

Postup přípravy: 

Do velké skleněné nebo kameninové nádoby postupně nandáme všechny odměřené suroviny a v nádobě promícháme se sušeným ovocem: jablka nakrájíme na větší kousky a limetky na kolečka. Nakonec přidáme led, skořici a badyán. Servírujeme do “whiskovek”.