Vaříme dětem: Zeleninový řízek
Místo masa pořádná porce zeleniny.
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
Smažení: 0:10
Ingredience:
400 g zeleniny (kedlubny, mrkev, špenát, květák apod.)
50 g másla
2 lžíce hladké mouky (50 g)
250 ml mléka
špetka muškátového květu
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1 vejce + vejce na obalení
strouhanka
olej na smažení
vařené brambory maštěné máslem a tatarská omáčka při podávání
ČTĚTE TAKÉ: 20 jídel, která děti milují
Postup:
1 Zeleninu uvařte v osolené vodě doměkka a umelte najemno. (Pokud chcete, aby víc vynikla struktura zeleniny, umelte naopak nahrubo.) V kastrolu na másle zpěňte mouku a za stálého míchání do jíšky přidávejte mléko.
2 Okořeňte muškátem, osolte, opepřete a míchejte, dokud bešamel nezhoustne. Přimíchejte zeleninu, sejměte z ohně. Po částečném prochladnutí vmíchejte vejce a v chladničce nechte vystydnout.
3 Potom ze ztuhlé hmoty tvořte placičky a obalte je ve vejcích a strouhance. Smažte v rozpáleném oleji a podávejte s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.