Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Balíme na dovolenou aneb Letní nezbytnosti, které nesmí v kufru chybět

Léto je v plném proudu a všichni se už těší na prázdniny a dovolenou. Tím začíná ten stejný kolotoč jako každý rok.

Karolína Peřinová | 10. 06. 2018

Shánění plavek na poslední chvíli, kupování slunečních brýlí, které zase někdo rozsedl, šatů také není nikdy dost, o hezké a zároveň pohodlné letní obuvi ani nemluvě. Nebojte se, my vás v tom nenecháme. Pomůžeme vám všechny tyto položky z vašeho seznamu odškrtnout a poradíme, kde sehnat ty nejlepší letní kousky.

Výbava na pláž a k bazénu

Když jedete k moři a někdo se zeptá, jaký kus oblečení je ve vašem kufru nejdůležitější, odpovíte zřejmě plavky. Trávíme v nich na dovolené spoustu času, a proto bychom se v nich měli cítit co nejlépe a pořídit si jich klidně několik.

Ať už se chystáte lenošit na lehátku u bazénu, nebo se opalovat na pláži, plavky značky COS se vám budou hodit v obou případech. Jejich minimalistický styl a zajímavé střihy lichotí spoustě postavám. V nové kolekci nechybí ani klasické námořnické proužky na dvoudílných plavkách, které mají spodní díl s vyšším pasem. V těch budete u bazénu zářit jako retro diva.

Zpátky v čase vás vezmou i plavky značky Tezenis. Svým stylem se vrací do 90. let a jsou jak vystřižené z videoklipu skupiny Spice Girls. Ty musíte mít!

Plavky

Ochrana před sluníčkem

Další důležitou nezbytností na letní dovolené jsou sluneční brýle. Bez těch by to prostě nešlo. Jsou skvělým módním doplňkem a dalo by se říct, že je to s nimi jako s botami nebo kabelkami – nikdy jich není dost. Dbejte na to, abyste ve své sbírce měli i několik kvalitních, které vás před slunečními paprsky opravdu ochrání. Určitě si vyberete z nové kolekce Longchamp, která nabízí brýle v nadčasovém stylu s francouzským šmrncem.

Sluneční brýle

Doplňky, které oživí každý letní look

Trávíte svou dovolenou na hudebním festivalu? Festivalová móda nezná hranice a se svým outfitem se zde můžete pořádně odvázat. Značka Pandora letos představila kolekci v boho stylu, který je pro letní koncerty pod širým nebem jako dělaný. Pírka, veselé barvy nebo střapce vyjádří váš bohémský způsob života, kterým si můžete dovolit žít alespoň na dovolené. Ať už se inspirujete módou z Woodstocku nebo letošního ročníku Coachelly, boho náramky, náušnice a náhrdelníky v různých barvách by neměly ve vašem kufru chybět.

Šperky

Ještě něco na sebe...

Nezapomeňte si přibalit hezké šaty, ve kterých se večer můžete procházet po pláži nebo poznávat noční život přímořských letovisek. Obchodní dům VAN GRAAF ožil barvami a nabízí super kousky v jemných i výrazných tónech.

Váš letní outfit může rozkvést díky květinovým šatům z internetového obchodu BIBLOO. Zde seženete i poslední položku, která vám na seznamu zbyla. Pohodlné pantoflíčky v různých barvách oceníte i na letišti, když budete zrovna ten nešťastný cestující, který si při bezpečnostní kontrole musí zout boty.

Šaty, sukně a letní obutí

... a teď už si jen stačí přibalit dobrou náladu, starosti zamknout doma a můžete vyrazit vstříc zaslouženému odpočinku. Bon Voyage!

ČTĚTE TAKÉ: 5 tipů, jak si efektivně zabalit oblečení na cesty