Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Jak na dokonalé letní nehty

Krásně upravené nehty na rukou i na nohou jsou v létě naprostou nezbytností - díky barvě hned vypadají upraveně a luxusně. Co je teď in a jak se o ně starat na dovolené nám prozradila nehtová specialistka a školitelka značky Alessandro Tamara Rotterová.

Soňa Kotulková | 4. 07. 2017

V čem dělají ženy v péči o ruce doma největší chyby?
Stříhají si často kůžičky (kutikuly) okolo nehtů, z čehož pak vznikají záděrky a kůžička rychle opět dorůstá. Doporučuji odstraňovače nehtové kůžičky, které fungují na bázi jemně alkalického roztoku, který dokáže rozpustit pouze zrohovatělou a odumřelou kutikulu.

Jaký tvar nehtů je teď in?
U tzv. umělých (gelových, akrylových) nehtů jsou teď velmi populární tvary klasické mandle a mandle s rovnou špičkou (tvar balerýna).  Pro inspiraci se můžete podívat např. na nehty zpěvačky Rihanny.  Přírodní nehty jsou stále in v přirozených tvarech i délkách.

Když jedu na dovolenou, chci, aby mi barva co nejvíce vydržela. Co doporučujete?
Pokud používáte běžné laky na nehty, tak je důležité před lakováním přírodní nehet důkladně odmastit odlakovačem, pro delší trvanlivost laku se také používají gelové top coaty - např. Gelactic. Můžete také použít permanentní laky, které se vytvrzují v UV nebo LED lampě. Sami doma zvládnete slupovací Striplac, na gel lak si raději zajděte do nehtového studia.

Jaké jsou teď trendy v úpravě nohou?
Tady se většina žen se více odváže, než u rukou. Stále populární jsou na léto hodně ostré, výrazné i neonové barvy, které krásně ladí s opálenou kůží. Na nohy je skvělou volbou gel lak, nehty na nohou rostou pomaleji, než na rukou, takže vám bez problémů vydrží až 6 týdnů.

Měla by ladit barva nehtů na rukou s nehty na nohách?
Záleží na tom, co se vám líbí a co vám sluší. Žádné dogma tady neplatí. Můžete kombinovat podle vlastního vkusu i nálady.

Co si doporčujete zabalit s sebou na dovolenou? Je nějaký multifunkční produkt?
Určitě pilník, pokud lakujete normálním lakem, tak odlakovač, krém na ruce a hlavně pemzu a krém na nohy. Po chození na boso v horkém písku je kůže na chodidlech ztvrdlá a má tendenci praskat.