Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Když láska prochází žaludkem…

Info ikona
Večeře

Hledáte na poslední chvíli místo, kde se svým protějškem strávit den Svatého Valentýna? Přinášíme vám několik tipů, s kterými zaručeně zabodujete. Co se bude dít po romantické večeři, je samozřejmě už jenom na vás.

Eva Kadavá | 13. 02. 2020

Cukrárna Myšák

Vodičkova 710/31, Nové Město – Praha

Svátek zamilovaných tu slaví celý únor, kdy jsou v nabídce nejrůznější valentýnské čokoládky a bonboniéry. 14. 2. se však promění nejen nabídka, ale také interiér. Co takhle vyznat lásku indiánem s růžovou náplní a záplavou srdíček? Skvělá volba pro ty, kteří hledají alternativu k několikachodovým večeřím.

val
Café Savoy

Vítězná 124/5, Malá Strana – Praha

Legendární kavárna, kde podávají zcela bezkonkurenční snídaně. Na večer tu tentokrát chystají romantickou degustační večeři s párováním vín. Volit můžete mezi pěti a sedmi chody. S ohledem na oblíbenost restaurace doporučujeme okamžitou rezervaci. A co dál? Procházka ruku v ruce tlumeně osvětlenou Kampou a polibek nad řekou.

val

Buddha-Bar

Jakubská 649/8, Staré Město – Praha

Vyhlášený podnik s naprosto skvělou nabídkou koktejlů. Na sv. Valentýna tu chystají nejen své panasijské kulinářské umění, ale především hudební doprovod harfenistky. Každá žena navíc dostane růži jako pozornost. Budete-li chtít zůstat i po večeři, doporučujeme odebrat se k baru. Naším favoritem je koktejl Champagne Lips, tedy kombinace ginu, růží, jahod, yuzu a šampaňského. Znáte víc sexy chutě?

bud

SaSaZu

Bubenské nábřeží 306/13, Holešovice – Praha

Dalším tipem na exotickou večeři je restaurace SaSaZu v areálu Holešovické tržnice. Speciální menu sestavil šéfkuchař Andy Tan a je koncipované tak, abyste se o něj s parterem podělili a ochutnali celou škálu chutí. Po skleničce Prosecca si pochutnáte na oblíbeném salátu ze zelené papáji. Následuje kokosovo-kukuřičná polévka, rolky Bang Chang s krevetami, citrusy, bazalkou a mátou a SaSa křupavé rolky. Podělit se můžete také o hovězí 5 koření s rukolovým salátem a tradiční čínské knedlíčky dim sum. A tím to zdaleka, ale opravdu zdaleka nekončí. 

val
Hergetova Cihelna

2b Cihelná, Malá Strana – Praha

Neformální a přesto vynikající podnik na břehu Vltavy, takže romantické výhledy máte v ceně. A co že tu budou servírovat 14. 2.? Amuse bouche obstarají lanýžové perly se šlehaným tvarohem a křupavým chlebem. Předkrmem jsou tygří krevety s mango-chili aioli a hlavní chod telecí entrecote s omáčkou Café de Paris. A jaká by to byla romantika bez sladkého… V Hergetově cihelně si za valentýnský dezert vybrali vanilkové Crème brûlée s malinovým sorbetem. Mňam.

val
Kampa Park

Na Kampě 523/8b, Malá Strana – Praha

Restaurace, kterou s nadšením vyhledávají nejen světové celebrity. Může za to bezpochyby výhled na Karlův most. Doporučujeme tudíž rezervaci na dolní terase, kde budete mít pocit, že doslova plujete po hladině Vltavy. Nejen výhledy je však člověk živ. Proto si na pátek připravili v Kampa Parku pod taktovkou šéfkuchaře Marka Raditsche vymazlené menu. Ať už je to sashimi s mušlí sv. Jakuba s ponzu omáčkou či steak s australského hovězího wagyu se šalotkovým chutney. Zkrátka jedno afrodiziakum vedle druhého. A sladká tečka na konec? Kokosovo-maracujový cheesecake s mango espumou.

kam

Triton

Václavské nám. 26, Nové Město – Praha

Zcela nenápadný podnik na Václavském náměstí. Jakmile však sejdete do prostor připomínající jeskyni, a to za zvuku živého klavíru, jen těžko se vám bude chtít zpět do reality všedního dne. Ještěže Valentýn tentokrát připadá na pátek a pak si jej můžete protáhnout dle libosti. V Tritonu vládne kuchyni Tomáš Horák, který bude zamilovaným párům servírovat například Mušle sv. Jakuba s omáčkou z krvavých pomerančů, pomalu pečený telecí filet steak v bylinkové krustě či jahodový Tarte s rosé glazurou. To vše napárováno s víny.   
val