Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Marika a Jiří Kučovi: Láska v kuchyni

Info ikona
Marika a Jirka

Jaké to je, když se u jednoho sporáku sejdou manželé, kteří to s jídlem myslí smrtelně vážně? Marika a Jiří, blogeři z Kitchen story, vám v Marianne pravidelně předvedou, jak se vaří manželské štěstí.

Veronika Hong | 30. 09. 2017

"Všiml jsem si jí ve školní jídelně,“ popisuje Jirka první setkání s Marikou. Na střední škole textilní se poznali už před čtrnácti lety a setkání nad tácem je pro ně příznačné, oba jídlo milují. Jen už si dnes nedokážou vzpomenout, co zrovna se tenkrát chystali jíst, ale prý to určitě nebyla dršťková polévka, tu totiž oba nesnášejí. Vzali se před čtyřmi lety a postupem času zjistili, že je čím dál víc baví trávit společný čas v kuchyni. „Oba rádi vaříme. A co si uvaříme, rádi jíme. S rodinou. S přáteli. U velkého stolu a otevřených srdcí,“ říkají.

Vývar je grunt!

Když vzpomínají na své kuchařské začátky, shodnou se, že nic nešlo automaticky. „Učil jsem se všechno pěkně od píky, i to, jak se krájí cibule,“ vypráví Jiří, který kromě blogování pracuje jako obchodní zástupce. V kuchyni se prý doplňují, zatímco Mariku baví rychlá a svěží jídla, Jirka se rád soustředí na dlouhé přípravy mas a vývarů. „Ty jsou naprostý základ! Každý by měl mít v zásobě domácí vývar, zeleninový i masový,“ říká Jiří a Marika dodává, že se její manžel specializuje i na vaření demi-glace, tedy hustých koncentrátů z vývarů, které připravuje klidně i 24 hodin. 

A jaká ingredience kromě vývaru podle nich v lednici nikdy nesmí chybět? „Máslo. Je to základ na restování a je nedocenitelné i jako tečka, která celý pokrm krásně zjemní,“ míní Marika. 

Co Kitchen story rádi vaří na podzim, se dočtete na následujících stranách. Sázejí hlavně na ořechy, čerstvě uzrálé hrušky, výbornou červenou řepu a voňavé dýně. Podzim je i díky tomu krásně voňavý, přímo k nakousnutí! 

FANTASTICKÉ RECEPTY MANŽELŮ V KUCHYNI NAJDETE V ŘÍJNOVÉ MARIANNE!

Čeká vás:

  • Dýňové risotto se sušeným prosciuttem
  • Čočkový salát s červenou řepou a ořechy
  • Kuřecí játra na portském víně
  • Hrušková bábovka s čokoládou a medem

Dobrou chuť!