Modernizace, respekt k přírodě a dvě zlatá ocenění
Poloha Královky je skutečně mimořádná. Nachází se v klidné lokalitě, na jednom z kopců Jizerských hor a doslova splývá s okolními lesy a přírodou. „Uvědomujeme si, že čistá příroda, která nás obklopuje, není samozřejmost. Proto jsme s ohledem na zachování jedinečného prostoru našich hor vybavili náš hotel tepelnými čerpadly z padesáti vrtů a vodu čerpáme z vlastní studny,“ doplňuje Tomáš Fotul. Nejen z rozhledny, ale z celého areálu Královky se nabízí překrásný výhled do chráněné krajiny. Příznivci lyžování tu oceňují nejen dobrou dostupnost řady vyhlášených sjezdovek, ale i umístění areálu přímo na trase Jizerské magistrály, nabízející 200 km dlouhou běžeckou trať. Jednou z nejvyhlášenějších služeb Královky je také špičková gastronomie. To ostatně dokládá i fakt, že prestižní ocenění Asociace hotelů a restaurací České republiky Restauratér roku 2024 získal právě zdejší šéfkuchař a manažer gastronomie Patrik Bečvář, kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů. A není jediným „medailistou“ za uplynulé období. Ve 12. ročníku Český Goodwill 2024 (prestižní ocenění pro firmy, kterých si lidé váží) získal majitel společnosti Hotel Královka s.r.o. Tomáš Fotul zlato v kategorii Marketér. Porota tak ocenila silný podnikatelský příběh a výrazný přínos rozvoji turismu Bedřichova a okolí.