Přejít k hlavnímu obsahu
Chaty a chalupy

Hledá se srdcař, který převezme ráj: Butikový hotel v Kryštofově Údolí čeká na nového majitele

Jemný bzukot lesa, výhled do zeleného údolí a vůně kávy linoucí se starou chalupou s bílými zdmi. Místo, které vzniklo s láskou a pokorou k řemeslu i krajině, hledá někoho, kdo se postará o jeho další kapitolu. Butikový hotel V Bezovém údolí je na prodej. A rozhodně nejde o obyčejnou nemovitost.

Přidejte si Marianne do oblíbených na Google zprávách
Nikola Zatloukalová | 13. 09. 2025

V Kryštofově Údolí se zastavil čas. Ne však ve smyslu zapomnění, ale klidného plynutí, které člověku připomene, že život nemusí být zběsilý. Právě tady, v chráněné krajinné oblasti jen pár minut jízdy od Liberce, stojí místo, které zaujalo nejen architekty, ale i milovníky tichého luxusu a poctivého pohostinství. Butikový hotel V Bezovém údolí vznikl z ruiny, která měla štěstí na lidi s vizí a srdcem. Teď hledá nové pokračovatele.

Hotel hledá nového majitele

Když se snoubí staré s novým

Bílá chalupa s křížovým půdorysem má své kořeny hluboko v minulosti – první zmínka o ní pochází z roku 1600. V 17. století získala typickou bílou omítku, která jí zůstala dodnes. Po desetiletí chátrala, než se jí ujali manželé Tereza a Michal Hoškovi. Spolu s architekty, řemeslníky a designéry vdechli stavení nový život – s úctou k původnímu duchu místa a zároveň s citem pro současný styl. Nešlo jen o rekonstrukci, ale o znovuzrození. Citlivá obnova, která stála téměř čtyřicet milionů korun, vdechla budově i přilehlé stodole moderní funkci: pět elegantních apartmánů, další ubytování v bývalé hospodářské části a restauraci, která má ambici dostat se na stránky michelinského průvodce.

Design s duší

Už při prvním kroku dovnitř je jasné, že tady se nic nedělalo „na efekt“. Prosklený štít od Jánošíka, svítidla Brokis nebo Lasvit, nábytek od Tonu a Master & Master – to všechno vytváří jemnou rovnováhu mezi tradičním a současným. A je to právě tahle rovnováha, která dělá z Bezového údolí místo, kam se hosté rádi vracejí. Nejen kvůli prostředí, ale i díky vyhlášené kuchyni pod taktovkou šéfkuchaře Michaela Kubrta a kreativní šéfkuchařky Jany Jelič. Není divu, že hotel letos zvítězil v soutěži Stavba roku Libereckého kraje. Získal ocenění za rekonstrukci, ale i titul absolutního vítěze. Takových míst v Česku není mnoho.

Mohlo by se vám líbit

Z kamene, dřeva a tradice: Ze zříceniny se stala stylová chata, která šetří peníze majitelů i životní prostředí

V přírodním parku zbyly z původní stavby pouze kamenné ruin. Architekti se rozhodli džet se tradic a tak využili základů a na místě vybudovat moderní chatu, která bude s okolní přírodou dokonale ladit.
marianne.cz
Info ikona

Místo s potenciálem i výzvami

Současní majitelé hledají někoho, kdo hotel převezme. Buď jako celek, nebo jen podíl investora. Do projektu vstoupil také podnikatel Karel Janeček, který nyní zvažuje odchod, aby se mohl věnovat jiným oblastem. Otevřená je tak celá škála možností: od prodeje celého areálu až po vstup nového partnera, který přinese čerstvou energii a nápady. Cena celé nemovitosti činí 55 milionů korun. Není to málo, ale nejde o běžnou realitní nabídku. Kupujete kus historie, silný brand a prostor s nevyčerpatelným potenciálem.

Budoucnost Bezového údolí

Otázka zní: kdo se ujme otěží? Kdo naváže na linii poctivého podnikání, pohostinnosti a úcty k místu? Možná někdo z okolí. Možná někdo, kdo se už dlouho poohlíží po chalupě s duší, kterou by mohl otevřít i ostatním. Bezové údolí není jen hotel. Je to atmosféra, je to příběh, je to domov pro každého, kdo hledá klid a krásu v jednom balení. A teď čeká, kdo se postará o jeho další kapitolu.

Zdroj článku
Marianne je i na sociálních sítích:
×