Skořice je koření nekonečných možností
Skořice pochází z vnitřní kůry stromů patřících do rodu Cinnamomum. Dva hlavní druhy jsou cejlonská skořice a kasie pravá. Cejlonská, známá také jako „pravá skořice“, se dnes pěstuje především na Srí Lance, zatímco kasie pravá se běžněji vyskytuje v Číně, Indonésii a dalších částech jihovýchodní Asie. Kromě příjemné chuti a vůně nabízí skořice řadu zdravotních výhod. Je známá mimo jiné svými protizánětlivými účinky a antioxidačními vlastnostmi, které mohou pomoci zlepšit zdraví srdce a snížit riziko chronických onemocnění. Protože možnosti využití skořice v gastronomii jsou velmi různorodé a pestré, stala se z ní nepostradatelná a oblíbená součást řady sladkých i slaných pokrmů. Při pečení sladkostí dodává sušenkám, dortům a koláčům teplo a hloubku. Ve slaných pokrmech je skořice výborným základem například u blízkovýchodní a indické kuchyně, kterým dodává jedinečnou a exotickou chuť. Skořicí si můžete také ochutit ovesné vločky, jogurt, ale třeba i kávu. A jestli už vás právě teď ovládla neodbytná představa skořicového aroma a navíc chuť na něco sladkého, rozhodně doporučujeme vyzkoušet skořicový trhací chléb podle Toprecepty.cz.