Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Květáková polévka s kapary

Oblíbená krémová polévka se šmrncovní posypkou!

Anonymous | 15. 05. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby 

Doba přípravy: Do 20 minut  

Vaření: 0:25

Ingredience:

  • 2 menší květáky
  • 1 lžíce másla + 1 lžička másla na opečení pečiva
  • 2 lžíce olivového oleje + na případné pokapání
  • 2 větší brambory, oloupané a nakrájené na kostky
  • 1 cibule, nasekaná nahrubo
  • 3 stroužky česneku, nasekané nahrubo
  • 2 bobkové listy
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání (33%)
  • sůl a čerstvě mletý bílý pepř
  • hrst drobečků z chleba, nejlépe žitného nebo kváskového
  • 2 lžíce kaparů, propláchnutých
  • 100 g oloupaných mandlí, nasekaných nahrubo
  • řeřicha nebo mikrobylinky na posypání (nemusí být)

ČTĚTE TAKÉ: Polévka je grunt!

Postup: 

1 Květák rozlámejte na menší růžičky, stonek pokrájejte na menší kousky. V hrnci rozehřejte lžíci másla a olej. Přidejte květák, brambory a cibuli. Společně opékejte, po chvíli přidejte česnek a bobkové listy. Pak zalijte vývarem a vařte 15–20 minut, dokud není zelenina měkká.

2 Polévku rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Pokud je výsledek moc hustý, přilijte trochu horkého vývaru nebo vody.

3 Na lžičce másla opečte chlebové drobečky, kapary a mandle dokřupava. Posypkou ozdobte polévku, posypte bylinkami a hladinu můžete pokapat olivovým olejem. Podávejte.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

 

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.