Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Mandlová bábovka nejen na neděli

Čokoláda a mandle udělají z bábovky luxusní tečku za víkendovým menu.

Anonymous | 17. 05. 2020

Náročnost: Snadné

Počet porcí:

Doba přípravy: Do hodiny  

Pečení: 0:45

Ingredience: 

  • máslo a strouhanka na formu
  • 140 g másla
  • 5 vajec, žloutky a bílky zvlášť
  • 140 g moučkového cukru
  • 280 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 125 ml mléka
  • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 g mletých mandlí
  • 2 pořádné hrsti mandlových lupínků, nasekaných
  • 50 g tmavé čokolády, nahrubo nasekané

ČTĚTE TAKÉ: Recepty na bábovky

Postup:

1 Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Změklé máslo vyšlehejte či utřete se žloutky a moučkovým cukrem do pěny; čím déle vytrváte, tím lépe.

2 Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mléko o pokojové teplotě, citronovou kůru, vanilkový cukr a mleté mandle. Znovu důkladně utřete či prošlehejte.

3 Vmíchejte mandlové lupínky a nakonec zlehka zapracujte tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta nalijte do připravené formy, posypte polovinou čokolády, zalijte částí zbývajícího těsta, posypte zbývající čokoládou a zalijte zbývajícím těstem. Ve vyhřáté troubě pečte cca tři čtvrtě hodiny.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.