Přejít k hlavnímu obsahu
Životní styl

Recept na retro dezert: Míša řezy

Moučník, který milují všechny generace. Kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou je prostě božský!

Přidejte si Marianne do oblíbených na Google zprávách
Anonymous | 2. 05. 2020

Počet porcí: Na 1 plech 

Doba přípravy: Do 30 minut  
+ chlazení 

Pečení: 0:20

Ingredience:

  • 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1⁄2 lžičky jedlé sody
  • 4 lžíce kakaa holandského typu
  • 6 lžic slunečnicového oleje

NA KRÉM

  • 250 g másla + 500 g tvarohu
  • 150–250 g moučkového cukru dle chuti

NA POLEVU

  • 2–3 tyčinky Ledové kaštany
  • 100 g 100% tuku (např. Omega)

ČTĚTE TAKÉ: Retro dezerty

Postup:

1 Troubu předehřejte na 170 °C a plech o rozměrech 20x30 cm s vyššími okraji vyložte pečicím papírem. Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a pak pomalu postupně přišlehávejte 5 lžic horké vody. Smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je přidávejte ke žloutkům. Až bude směs spojená, zlehka zapracujte sníh vyšlehaný z bílků. Těsto vlijte do formy a pečte 15–20 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.

2 Na krém: prošlehejte máslo, tvaroh a cukr (vše o pokojové teplotě!) na hladký krém a rovnoměrně jím potřete korpus.

3 Na polevu: nakonec nad horkou vodní lázní rozpusťte ledové kaštany s tukem a polevou polijte povrch krému. Nechte v chladu aspoň 2 hodiny ztuhnout.

Za recept děkujeme www.apetitrecept.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Marianne je i na sociálních sítích:
×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + TÓNUJÍCÍ KRÉM ATTITUDE + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + TÓNUJÍCÍ KRÉM ATTITUDE + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit