Recept na retro dezert: Míša řezy
Moučník, který milují všechny generace. Kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou je prostě božský!
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
Pečení: 0:20
Ingredience:
- 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť
- 6 lžic moučkového cukru
- 6 lžic polohrubé mouky
- 1⁄2 lžičky jedlé sody
- 4 lžíce kakaa holandského typu
- 6 lžic slunečnicového oleje
NA KRÉM
- 250 g másla + 500 g tvarohu
- 150–250 g moučkového cukru dle chuti
NA POLEVU
- 2–3 tyčinky Ledové kaštany
- 100 g 100% tuku (např. Omega)
ČTĚTE TAKÉ: Retro dezerty
Postup:
1 Troubu předehřejte na 170 °C a plech o rozměrech 20x30 cm s vyššími okraji vyložte pečicím papírem. Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a pak pomalu postupně přišlehávejte 5 lžic horké vody. Smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je přidávejte ke žloutkům. Až bude směs spojená, zlehka zapracujte sníh vyšlehaný z bílků. Těsto vlijte do formy a pečte 15–20 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.
2 Na krém: prošlehejte máslo, tvaroh a cukr (vše o pokojové teplotě!) na hladký krém a rovnoměrně jím potřete korpus.
3 Na polevu: nakonec nad horkou vodní lázní rozpusťte ledové kaštany s tukem a polevou polijte povrch krému. Nechte v chladu aspoň 2 hodiny ztuhnout.
Za recept děkujeme www.apetitrecept.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.