Recept: Ricottovo-tvarohové lívanečky s borůvkami
Tohle jsou ty nejúžasnější, nejvíc nadýchané, lehoučké lívanečky, které jsme kdy ochutnali...
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 0:06
Ingredience:
- 200g ricotty
- 100g odtučněného tvarohu ve vaničce
- 200ml mléka
- 2 lžíce třtinového cukru
- 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 180g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- špetka soli
- borůvky (nejlépe lesní)
- máslo na vytření pánve
NA OMÁČKU
- 200g lesního ovoce
- javorový sirup podle chuti
- kukuřičný škrob na zahuštění (nemusí být)
ČTĚTE TAKÉ: Palačinky a lívance
Postup:
1 Ricottu, tvaroh, mléko, žloutky, cukr a vanilkový extrakt prošlehejte, aby se dokonale spojily. Vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a šlehejte dohladka. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou spojte s těstem. Nakonec vmíchejte borůvky. Rozpalte si pánev, vytřete ji máslem a lžící tvarujte lívanečky. Opékejte dozlatova z obou stran.
2 Na omáčku si svařte lesní ovoce s cca 150ml vody a doslaďte javorovým sirupem. Pokud toužíte po hustší omáčce, rozmíchejte lžíci škrobu v půl hrnečku vody, přilijte k ovoci a za stálého míchání vařte alespoň 2 minuty (hotová omáčka zhoustne a bude čirá, ne bělavá).
NĚCO NAVÍC
Lívanečky můžete podávat s čímkoli chcete, třeba s kaštanovým pyré, javorovým sirupem, medovým máslem, zakysanou smetanou a oblíbenou zavařeninou, nahřátým arašídovým máslem, skořicovým cukrem nebo si zbytek tvarohu vyšlehejte s vanilkovým cukrem...
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.