Recept: Šunkofleky tak trochu po italsku
Česká klasika říznutá prvky italské kuchyně…
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření: 0:40
Ingredience:
- 500 g těstovin (fleků)
- 200 g uzeného masa
- 1/2 menší dýně
- 1 lžíce olivového oleje
- 5 vajec
- 200 g ricotty nebo 200 ml mléka
- 1 menší hrst piniových semínek (lze nahradit slunečnicovými semínky)
- 100 g parmazánu (nemusí být)
- 4 lžíce strouhanky
- sůl, pepř
- muškátový oříšek na dochucení
ČTĚTE TAKÉ: 18x zapečené těstoviny
Postup:
1 Předehřejte troubu na 180 ºC. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Do vroucí vody vložte uzené maso a po 10 minutách dýni, kterou jste předem zbavili semínek a nakrájeli na větší kousky (dýni občas zkontrolujte, protože se může rychle rozvařit). Vařte dalších 10 minut a poté maso a dýni vyjměte a do stejné vody dejte vařit těstoviny. Čerstvé nechte vařit 5–7 minut; pokud používáte sušené fleky, řiďte se návodem na obalu. Jakmile jsou těstoviny hotové, slijte je a properte ve studené vodě. Přidejte lžíci olivového oleje.
2 Ve větší míse šťouchadlem na brambory rozmačkejte vařenou dýni. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky.
3 Ricottu rozmíchejte s vajíčky a směs vlijte do rozmačkané dýně. Osolte a opepřete. Přidejte uzené maso a těstoviny a vše pořádně promíchejte. Dochuťte muškátovým oříškem.
4 Aby piniová semínka měla výraznější chuť, opražte je nasucho na teflonové pánvi a přidejte do těstovin.
5 Směs vlijte do vymazané zapékací mísy. Nechte zapéct 30 minut. Poté posypte strouhaným parmazánem smíchaným se strouhankou a pečte dalších 5 minut.
Recept je převzatý z knihy Hravá kuchařka, autorka Ilona Chovancová.
www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.