Přejít k hlavnímu obsahu
Životní styl

Sladký recept: Mramorová buchta

Dokonalý doplněk k čaji nejen o páté nám v redakci moc zachutnal.

Přidejte si Marianne do oblíbených na Google zprávách
Anonymous | 20. 05. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Na 20 řezů 

Doba přípravy: Více než hodinu  

Pečení: 0:30

Ingredience:

  • 250 g tmavé čokolády
  • 60 g másla
  • 120 g krystalového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 velká vejce
  • 80 g hladké mouky

Na tvaroh

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 50 g krystalového cukru
  • 2 lžíce najemno nastrouhané kůry z biopomeranče
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny nebo gustinu)
  • 1 velké vejce

ČTĚTE TAKÉ: Retro dezerty

Postup: 

1 Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.

Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte. Těsto přesuňte do formy 20 x 25 cm, vyložené pečicím papírem. Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo. Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Marianne je i na sociálních sítích:
×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + TÓNUJÍCÍ KRÉM ATTITUDE + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + TÓNUJÍCÍ KRÉM ATTITUDE + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit