Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Jednoduché velikonoční dekorace, které ozvláštní váš domov

Velikonoce klepou na neozdobené dveře a vy nevíte, kde vám hlava stojí? Pokud nechcete strávit dlouhé hodiny vyráběním velikonočních dekorací, pak se řiďte heslem: méně je více. Ozdobte svůj domov trojicí neotřelých velikonočních dekorací, díky kterým váš byt doslova rozkvete jarem.

Mohlo by se vám líbit

Šedivé úterý, Škaredá středa či Zelený čtvrtek. Znáte zvyky, které se pojí s těmito dny?

Když se řeknou Velikonoce, většina z nás si vybaví Velikonoční pondělí. Jenže Velikonocům předchází týden, který se skládá z Květné neděle, Modrého pondělí, Šedivého úterý, Škaredé středy, Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a Božího hodu velikonočního. A každý z těchto dnů má své pranostiky, které bychom měli znát.
marianne.cz

Nemáte po ruce velikonoční dekorace z loňského roku? Bohatě postačí, když se budete inspirovat třemi jednoduchými návody. Navíc se při výrobě kreativně vyřádíte a přijdete na jiné myšlenky. Tak jdeme na to?

Designová vajíčka

Trendem letošních Velikonoc jsou vajíčka pokreslená jednoduchými tvary, která vyniknou v misce nebo zavěšená na kočičkách. Pokud jste tomuto hitu Instagramu ještě nepodlehli, nezbývá nic jiného, než ho vyzkoušet.

Co budete potřebovat?

  • lak na nehty
  • černý CD fix
  • vyfouknutá vajíčka

Jak na to?

Na omytých vajíčkách udělejte lakem na nehty barevnou skvrnu. Je jenom na vás, zda bude mít pravidelný tvar, nebo se rozhodnete pro nekontrolovanou skvrnu. Nic nebrání ani tomu, abyste na vajíčkách vytvořili dva různobarevné tvary. Po zaschnutí laku přichází kreativnější část, během které můžete na vajíčko nakreslit cokoliv, co se vám zlíbí. Ať už se pustíte do tváře jako od Henriho Matisse, nebo zůstanete u klasických kytiček, ve všech případech budou vaše velikonoční kraslice k nepřehlédnutí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Mohlo by se vám líbit

Vytvořte nevšední velikonoční kraslice

Zapomeňte na košilky, letošní kraslice si zaslouží mnohem preciznější obleček.
marianne.cz

Papírová vajíčka

Netoužíte po megalomanské dekoraci, ale zároveň chcete, aby váš domov alespoň trošku oplýval duchem Velikonoc? Pak zkuste vyrobit velikonoční vajíčka z papíru, která lze zavěsit na větvičku nebo položit do misky. Výrobu těchto vajíček také bez problému zvládnou děti školou povinné, a tak můžete volné odpoledne proměnit v jednu velkou tvořivou dílnu.

Co budete potřebovat?

  • papíry
  • lepidlo
  • provázek

Jak na to?

V první řadě si vytvořte šablonu vajíčka, kterou následně devětkrát obkreslíte na papír. Vystřižená vajíčka položte na sebe a přeložte na polovinu. Následně je k sobě slepujte lepidlem a doprostřed vlepte očko z provázku, díky kterému půjdou vajíčka zavěsit. Na výrobu papírových vajíček můžete použít klasický přírodní papír, případně i různobarevné papíry, díky kterým vzniknou opravdu pestré kraslice.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Naplněná vajíčka

A to nejjednodušší na závěr! Až budete péct velikonoční nádivku, vyfoukněte si několik vajíček, která následně můžete naplnit kvítky. Pokud navíc vajíčka proměníte například ve velikonočního zajíčka, můžeme vám zaručit, že sklidíte ovace nejen od nejmladších členů domácnosti.

Jak na to?

Vyfouknutá vajíčka omyjte a následně na ně fixem nakreslete požadovaný motiv. Nic nebrání ani tomu, abyste vajíčka nepokreslili a nechali je čistě přírodní. Následně vrchní část vajíčka zlomte a do vzniklého otvoru vložte například nevěstin závoj. Voilà krásná dekorace je na světě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Mohlo by se vám líbit

VELIKONOCE V ZAHRANIČÍ: Polévání parfémem i čtení detektivek

Jiný kraj, jiný mrav – a u velikonočních zvyků to platí dvojnásob.
marianne.cz
Zdroj článku

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost

Zábava

<span>KVÍZ: Kdo byli Kapuleti a Montekové? Otestujte své znalosti o díle Williama Shakespeara</span>

KVÍZ: Kdo byli Kapuleti a Montekové? Otestujte své znalosti o díle Williama Shakespeara