Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Doporučujeme: Tvarohové knedlíčky s vanilkovou omáčkou a skořicovou zmrzlinou

Mňam! Tyto borůvkové knedlíčky ovoněné rumem, vanilkou a skořicí vám budou chutnat. A kdo si na ně ještě netroufl, toto je recept přesně pro něj. Stačí jen sehnat kvalitní igredience, borůvky pokud možno v lese, ale jestli nestíháte, nezoufejte, v supermarketu najdete čerstvé i mražené.

Anonymous | 25. 08. 2018

Nejdůležitější jsou suroviny – bio mouka, vajíčka nejlépe z domácího chovu, tvaroh jedině tučný (pokud bude hodně vlhký, nechte ho chvíli vykapat přes utěrku) a zmrzlinu od vašeho zmrzlináře, kde si můžete být jisti, že je vyrobená poctivě bez chemie a levných náhražek.

Tento recept pochází z kuchyně Aleše Veselého, kterého najdete v novém bistru Belcredi na pražské Letné. Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo!

recept

Ingredience:

250 g tučného tvarohu

100 g hrubé mouky

5 ks vajec

250 g cukru

200 g borůvek

1 ks vanilkového lusku

20 ml rumu

150 ml smetany 30%

10 g skořice mleté

200 ml smetany 35%

Postup přípravy:

V míse rozmícháme tvaroh se 100g cukru a jedním vejcem, poté vmícháme mouku. Těsto si rozdělíme na 80g bochánky, z nich uděláme placky, na ně dáme borůvky a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky vaříme 12minut ve vroucí vodě.

V míse ve vodní lázni rozmícháme dva žloutky s cukrem (50g) a rumem. Přilijeme smetanu (30% ) a vanilkový lusk. Na vodní lázni zahříváme za stálého míchání, dokud nám omáčka nezhoustne.

Zahřejeme smetanu (35%) na 85 stupňů, v ní rozmícháme cukr (100g) a skořici. Stáhneme z plotny a vmícháme dva žloutky. Dáme do plastové nádoby a na 24 hodin do mrazáku, po 24 hodinách směs nakrájíme na 3x3 cm velké kostky a ty rozmixujeme. Zmrzlinu si dáme do nádoby, ve které ji budeme chtít uchovávat v mrazáku a při podávání tvarujeme kopečky.

 

Autorka textu: Dominika Bártová