Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Obchody, které stojí za to navštívit IV: La Gallery Novesta

V jedné z křivolakých uliček Starého Města narazíte na originální obchod La Gallery Novesta. Jedná se o výstavní a prodejní místo, kde se setkáte s módou českých a slovenských návrhářů. Vše ale vlastně začalo teniskami Novesta...

Redakce Marianne | 7. 02. 2013

Kde se vzal, tu se vzal. Přesněji řečeno v květnu loňského roku. Vznik této nákupní galerie doprovází osobnost stylistky a nynější kurátorky obchodu Olo Křížové. Inspiraci a část sortimentu však manažerka obchodu Hana Zouvalová našla také v populární slovenské značce obuvi Novesta. Ta již několik let při tvorbě svých kolekcí úspěšně spolupracuje právě s mladými designéry, což je ostatně i koncept La Gallery Novesta.

novesta_16

A co zajímavého zde zakoupíte? Například boty z přírodních materiálů, jako jsou kaučuk, bavlna a konopí. Vězte, že kromě líbivého designu vás budou lákat i svojí velmi příznivou cenou. Obuví to však nekončí! Prohlédnout a zakoupit si totiž můžete také další práce z dílen českých a slovenských návrhářů. A že jich je tady zastoupeno víc než dost! Obdivovat můžete modely od Mirky Talavaškové, Zuzany Kubíčkové, Zdenky Imreczeové, Marie Zelené, Pavla Ivančice, Lady Vyvialové, Marcela Holubce W., Kateřiny Geislerové a Jindry Jansové. Na své si však přijdou rovněž milovníci doplňků a šperků. Seznámit se můžete s kabelkami Evy Vontorové, šperky Zorya od Daniela Pošty a Zdeňka Vacka a značkou ručně pletených doplňků BY HAND.

Při vybírání zastupovaných návrhářů se hledí především na kvalitu zpracování, kreativitu, ale zároveň také nositelnost modelů. „Móda pro módu je sice fajn, ale u nás pro ni není moc místa. Učíme návrháře, že mohou do výlohy vyrobit nějaký velmi originální kus, ale základ jejich tvorby musí být nositelný a musí vyprovokovat zákazníka ke koupi,“ říká Hana Zouvalová, manažerka La Gallery Novesta.

novesta_22

Slovo galerie v názvu obchodu je opravdu příznačné, neboť se tento prostor často stává právě místem pro setkávání umělecky založených lidí. Každou středu se zákazníci pravidelně mohou potkat s Olo Křížovou. „Tehdy máme obvykle otevřeno až do devíti hodin do večera, protože to prostě za kratší dobu nemůžeme všechno stihnout…“ prozradila nám Hana. V pravidelných intervalech čtyř až šesti týdnů můžete navštívit také takzvaný fashion shake. Na této akci se představují návrháři, kteří jsou zde zastoupeni. Přijít může kdokoli, takže určitě navštivte facebookové stránky La Gallery Novesta, ať žádnou z těchto nevšedních událostí nepromeškáte!

La Gallery Novesta

Elišky Krásnohorské 9, Praha 1

Obchody, které stojí za to navštívit IV: La Gallery Novesta