Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Otestujte, jak dobře vás přátelé znají

Info ikona

Patnáct jednoduchých otázek, které vás zabaví nejen v karanténě.

Během karantény můžete dělat spoustu užitečných věcí – péct laskominy, učit se cizí jazyk, plést ponožky, dodělávat pracovní resty nebo absolvovat online kurz. Jenže, ruku na srdce, občas chceme jenom lenošit a nedělat zhola nic. Pokud právě zažíváte den, kdy bojujete s produktivitou a toužíte po jednoduché zábavě, pak pro vás máme tip.

Otestujte přátele

Občas není od věci zjistit, jak dobře vás okolí zná. Právě k tomu slouží webová stránka The Shookers, jejímž cílem je propojit přátele a vytvořit odpočinkovou zábavu. Jakmile zadáte své jméno a pohlaví, uvidíte patnáct jednoduchých otázek, na které musíte odpovědět. Nebojte se, nejde o žádné složitosti. Stránka se vás například zeptá na oblíbené zvíře, barvu nebo operační systém vašeho telefonu. Po vyplnění otázek získáte specifický odkaz, který následně můžete sdílet na sociálních sítích, nebo poslat vybraných přátelům skrze Messenger nebo e-mail. Pak už je jenom na vašich blízkých, zda dokážou odhadnout, jaké odpovědi jste zaškrtli. Při zodpovídání otázek vaši přátelé uvidí, jestli odpověděli správně, nebo jsou naprosto vedle. Jejich výsledek následně uvidíte v přehledné tabulce pod samotným testem. Pokud nechcete kvíz zasílat přátelům, vyzkoušejte ho alespoň s vaším partnerem. Uvidíte, že jde o jednoduchou zábavu, která vás alespoň na chvilku přivede na jiné myšlenky.

Na podobném principu funguje také stránka MateQuiz, ve které je připraveno devět otázek. Výhodou tohoto kvízu je, že nejste limitováni pouze předem připravenými odpověďmi, a tak můžete správnou odpověď do testu připsat. I když se kvíz svými otázkami nejvíce hodí pro rodiče a jejich děti, nic nebrání tomu, abyste ho vyzkoušeli i s přáteli. Opět jde o rychlou zábavu, díky které rychle zaženete nudu.

Otestujte sebe

Osobnostních testů koluje po internetu nespočet. Některé jsou vcelku přesné, jiné vám nic zásadního nezodpoví. Pokud ale chcete vyzkoušet test, který o vás prozradí i sebemenší detaily, pak vyzkoušejte 16Personalities – patnáctiminutový test složený z vychytralých otázek. Test pracuje s šestnácti osobnostními typy, které jsou rozřazeny do čtyř skupin. Na základě vašich odpovědí zjistíte, zda patříte mezi analytiky, diplomaty, strážce nebo průzkumníky. Následně se dozvíte, jakou úlohu v dané kategorii zastáváte. Pokud bychom na testu chtěli něco vypíchnout, pak je to jeho komplexita. Bez problému vám zodpoví, jak se chováte v partnerských vztazích, nedělá mu problém určit, jací jste v práci a hřebíček na hlavičku uhodí i v otázce přátelství nebo rodičovství. 

ČTĚTE TAKÉ: Test: Jste asertivní?

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.