Pumpkin spice latté patří k podzimu stejně jako bramborový salát k Vánocům.

Do našich končin se sice vplížilo pomalu, avšak chuťové pohárky si získalo poměrně rychle. Kávový nápoj Pumpkin Spice Latté (dýňové latté) je už několik sezón naprostou součástí podzimní nabídky kavárenských řetězců. Pokud patříte k milovníkům jeho specifické chuti, pak asi víte, že rozhodně nepatří k nejlevnějším nápojům. Právě proto by vám mohl přijít vhod recept, díky kterému si dýňové latté připravíte i u sebe v kuchyni.

Co budete potřebovat?

  • 2 lžíce dýňového pyré
  • skořici
  • mletý zázvor
  • muškátový oříšek
  • 30 ml espressa
  • 250 ml mléka

Dýňové latté

Jak na to?

Do sklenice na latté vložte dvě lžíce dýňového pyré, které posypte špetkou skořice, mletého zázvoru a muškátového oříšku. Následně pyré zalijte 30 ml espressa a důkladně promíchejte tak, aby se tekutina spojila s dýňovým pyré.

V druhém kroku si našlehejte 250 ml mléka. K tomu vám může pomoci tryska od kávovaru, nebo třeba malý ruční šlehač na mléko, který seženete za pár korun v domácích potřebách. Jakmile budete mít mléko krásně vyšlehané, vlijte ho po okraji skla do sklenice. 

Dále už stačí pěnu posypat skořicí a podzimní dýchánek může začít! 

ČTĚTE TAKÉ: 10 důvodů, proč máme radost, že je podzim konečně tady

Promotion