Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Co si upéct tento víkend? BROWNIES!

Brownies jsou ideálním skupenstvím čokolády: zatímco jejich prostředek je krémově vláčný, na vrchu křupe pevnější krustička. Dokonalost sama!

Ivona Šouralová | 5. 08. 2016
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 35 minut
 
POTŘEBUJETE:
 
175 g másla
200 g čokolády
4 vajíčka
300 g třtinového cukru
3 lžíce kakaa holandského typu
100 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
 

1. Troubu nechte rozehřát na 180 °C (horkovzdušnou 170 °C).

2. Máslo pokrájejte na několik kusů a čokoládu nalámejte na větší kousky. Do hlubší pánve nalijte cca 3 cm horké vody, postavte na oheň a do této vodní lázně vložte malý kastrůlek s máslem a čokoládou. Nahřívejte za občasného promíchání tak dlouho, dokud se máslo a čokoláda nerozpustí a nespojí. 

3. Do mísy rozklepněte vajíčka, nasypte cukr a vyšlehejte vařečkou nebo šlehačem dohladka (měly by se objevit bublinky). Do této směsi vmíchejte kakao a nalijte směs másla s čokoládou.

4. V menší misce promíchejte mouku s práškem do pečiva a poté ji přimíchejte do směsi.  

5. Pekáč vyložte pečicím papírem, vlijte na něj směs a dejte péct, za cca 35 minut budou brownies hotové. Pak je nechte vychladnout, jakkoli je to těžké, a pokrájejte na čtverečky. 

Recept najdete ve speciálu Marianne Happy Life (2014).
 
ČTĚTE TAKÉ: