Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Kokosové řezy s rebarborou a jahodami

Vymazlený recept udělá z obyčejné buchty na plech hvězdu nedělního odpoledne!

Redakce Marianne | 8. 06. 2014


Doba přípravy: 30 minut

Pečení: 85 minut

Počet porcí: na 1 menší plech

Budete potřebovat:

  • 300 g rebarbory, očištěné a na kostky

  • 450 g krupicového cukru + na rebarboru

  • 280 g hladké mouky

  • 3 lžíce mletých mandlí

  • 250 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostky + na plech

  • špetka strouhaného muškátového oříšku

  • 1/2 lžičky kypřicího prášku

  • 4 vejce

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • 1 lžíce citronové š'távy

  • 150 g jahod, nakrájených na plátky

  • 90 g strouhaného kokosu

  • moučkový cukr na poprášení

Postup:

1. Rebarboru dejte do hrnce, posypte 3 lžícemi krupicového cukru a vařte 3–5 minut, až pustí š'távu a změkne. Nechte vychladnout a sceďte. Předehřejte troubu na 180 °C. Lehce vymažte plech 20x30 cm a vyložte ho pečicím papírem.

2. Do mísy prosejte 220 g mouky, přidejte mleté mandle, 120 g krupicového cukru a promíchejte. Pak špičkami prstů rychle zapracujte kostičky másla (lze připravit i v robotu) a upěchujte do připravené formy. Pečte 20–25 minut dozlatova.

3. Vyjměte a troubu ztlumte na 150 °C. Do mísy prosejte kypřicí prášek a zbývající mouku (60 g) a muškátový oříšek. V jiné míse šlehejte vejce, vanilkový extrakt a zbylý krupicový cukr (330 g) asi 4 minuty do pěny. Opatrně vařečkou vmíchejte moučnou směs. Pak vmíchejte citronovou šťávu, rebarboru promíchanou s jahodami a kokos a zlehka rozetřete na předpečený korpus. Pečte 1 hodinu dozlatova. Pokud se bude povrch zbarvovat moc rychle, zakryjte ho alobalem. Nechte vychladnout na plechu a pak rozkrájejte na čtverečky. Pocukrujte a podávejte.