Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

NEDĚLNÍ OSVĚŽENÍ: Malinovo-rybízový sorbet s mátou

Máte maliny a červený rybíz ze zahrádky a už nevíte, co s nimi? Máme pro vás jeden osvěžující tip!

Ivona Šouralová | 24. 07. 2016
POTŘEBUJETE:
 
300 g malin
150 g červeného rybízu
2 bílky
100 g přírodního cukru krupice 
 
1. Maliny s rybízem rozmixujte na kaši. Dejte ji do kovové misky a vložte do mrazáku asi na dvě hodiny. 
 
2. Pak vyšlehejte bílky s cukrem dotuha a nasekejte mátu nadrobno. Vyndejte z mrazáku částečně ztuhlou ovocnou kaši a vmíchejte do ní vyšlehaný sníh a mátu. Dejte znovu důkladně zmrazit. 
 
Recept pochází z kuchařky Jezte česky Jany Vašákové a Zdeny Skokan Němcové. Společně s dalšími recepty na zmrzliny ho najdete také v letošním speciálu Marianne We Love Food.