Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

PODZIMNÍ RADOSTI: Apple crisp

Pošmourná sobota? Nevadí, pusťte si podzim i domů a upečte si odpoledne tento jednoduchý jablečný crisp. Krásně vám provoní byt či dům jablky a skořicí!

Ivona Šouralová | 15. 10. 2016
Doba přípravy: 1 hodina
 
7 jablek 
šťáva z půlky citronu 
100 g másla 
150 g ovesných vloček 
dvě lžičky skořice 
50 g hnědého cukru 
 
1. Zapékací mísu vymažte máslem a pak do ní nakrájejte jablka. Mohou být oloupaná, ale se slupkami  má pokrm zajímavější chuť i barvu. Zakápněte citronovou šťávou a posypte skořicí. Z vloček, cukru a změklého másla vypracujte ‚drobenku‘ a nasypte ji na jablka. 
 
2. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 45 minut, dokud není drobenka pěkně křupavá.
 

Související články

Jídlo
Strava podle Ajurvédy: Jaké potraviny jsou vhodné pro váš typ těla?

Strava podle Ajurvédy: Jaké potraviny jsou vhodné pro váš typ těla?

Rodina a děti
Jak se v dospělosti vypořádat s negativními zážitky z dětství: Nebojte se terapie a učte se být sama se sebou

Jak se v dospělosti vypořádat s negativními zážitky z dětství: Nebojte se terapie a učte se být sama se sebou

Zahrada
Slimáky nakrmte ovesnými vločkami, pak už nebudou mít chuť na vaše rostliny

Slimáky nakrmte ovesnými vločkami, pak už nebudou mít chuť na vaše rostliny

Zábava
Kvíz: Jak dobře znáte pořádkumilovnou Monicu ze seriálu Přátelé? Otestujte své znalosti

Kvíz: Jak dobře znáte pořádkumilovnou Monicu ze seriálu Přátelé? Otestujte své znalosti