Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

PODZIMNÍ RADOSTI: Červená řepa s ořechy a nivou

Pusťte si barevný podzim i k sobě domů a nejlépe na talíř. Tentokrát pro vás máme jednoduchý recept, v jehož hlavní roli září červená řepa.

Ivona Šouralová | 21. 10. 2016
Doba vaření: 1 hodina
Doba práce: 15 minut
 
5 červených řep střední velikosti 
3 lžíce balzamikového octa 
sůl a pepř 
2 lžíce panenského olivového oleje 
100 g nivy 
30 g vyloupaných vlašských ořechů
 
1. Začněte tím, že předvaříte řepu – hodinu ji vařte v lehce osolené vodě, a to i se slupkou, jedině tak si totiž  zachová všechnu svou krásnou barvu a chuť i po uvaření. Měkkost poznáte, podobně jako třeba u brambor, stačí do ní zakrojit nůž. Slupku odstraníte snadno, jde to velmi rychle.
 
2. Vařenou řepu nakrájejte na kolečka či na kostičky. Promíchejte s octem, olejem, solí a pepřem. Do misek rozdělte řepu, posypte bohatou čepicí sýra (může být i feta, nebo naopak jemná gorgonzola). 

Nepodlehněte pokušení míchat, protože byste ztratili půvabný kontrast červené a bílé. Na závěr posypte pokrájenými ořechy.

Archiv Marianne

ČTĚTE TAKÉ: 

 

 

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Marianne bydlení
Je k neuvěření, v jaké bydlení se proměnila tato nevzhledná chatka z 80. let

Je k neuvěření, v jaké bydlení se proměnila tato nevzhledná chatka z 80. let

Zábava
Kvíz: Jak dobře znáte příběh narození Ježíška? Ověřte si své znalosti

Kvíz: Jak dobře znáte příběh narození Ježíška? Ověřte si své znalosti

Lidé a místa
Svým vyráběním a romantickou zimní zahradou okouzlila sociální sítě

Svým vyráběním a romantickou zimní zahradou okouzlila sociální sítě

Poradna
Rozhovor s interiérovou designérkou: Při navrhování interiérů je mi inspirací celý svět

Rozhovor s interiérovou designérkou: Při navrhování interiérů je mi inspirací celý svět

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit