Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

PODZIMNÍ RADOSTI: Červená řepa s ořechy a nivou

Info ikona
Řepa

Pusťte si barevný podzim i k sobě domů a nejlépe na talíř. Tentokrát pro vás máme jednoduchý recept, v jehož hlavní roli září červená řepa.

Ivona Šouralová | 21. 10. 2016
Doba vaření: 1 hodina
Doba práce: 15 minut
 
5 červených řep střední velikosti 
3 lžíce balzamikového octa 
sůl a pepř 
2 lžíce panenského olivového oleje 
100 g nivy 
30 g vyloupaných vlašských ořechů
 
1. Začněte tím, že předvaříte řepu – hodinu ji vařte v lehce osolené vodě, a to i se slupkou, jedině tak si totiž  zachová všechnu svou krásnou barvu a chuť i po uvaření. Měkkost poznáte, podobně jako třeba u brambor, stačí do ní zakrojit nůž. Slupku odstraníte snadno, jde to velmi rychle.
 
2. Vařenou řepu nakrájejte na kolečka či na kostičky. Promíchejte s octem, olejem, solí a pepřem. Do misek rozdělte řepu, posypte bohatou čepicí sýra (může být i feta, nebo naopak jemná gorgonzola). 

Nepodlehněte pokušení míchat, protože byste ztratili půvabný kontrast červené a bílé. Na závěr posypte pokrájenými ořechy.

Archiv Marianne

ČTĚTE TAKÉ: