Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Roláda z mořského jazyka

Šéfkuchař restaurace Epopey Jan Volšička se s námi podělil o své nové recepty. Jako první si představíme roládu z mořského jazyka na lahodném hráškovém rizotu.

Redakce Marianne | 15. 06. 2013

A proč právě mořský jazyk? Protože jeho maso je opravdu výborné chuti a jeho příprava více než snadná, má totiž minimum kostí. Hráškové rizoto s ním rozehraje neotřelou sonátu chutí. Tento svěží červnový recept musíte zkrátka vyzkoušet!

Prubnout ho můžete i v restauraci Epopey, ať víte, do čeho jdete. Více informací o podniku najdete na http://www.epopey.cz/.

Co budeme potřebovat?

  • 800 g mořského jazyka
  • 400 g italské rýže arborio
  • 500 g hrášku
  • 200 g hráškových mladých lusků
  • 100 g baby špenátu
  • máslo
  • parmazán

Jak na to?

Do filátka z mořského jazyka zabalíme tepelně upravený baby špenát a spojíme párátkem. Závitek krátce orestujeme na másle. Hrášek uvaříme, nasypeme do mixéru a připravíme z něj jemné pyré.

Uvařenou rýži smícháme s hráškovým pyré a přidáme hráškové lusky. Do rizota nakonec vmícháme parmazán a zjemníme ho kostičkou másla. Navrch posadíme roládu z mořského jazyku.