Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

RYCHLÁ LETNÍ VEČEŘE: Panini se sušenými rajčaty

Italská kuchyně je nejlepším důkazem toho, že v jednoduchosti je síla. Panini se sušenými rajčaty jsou velmi prosté, ale z talířů mizí rychlostí blesku.

Ivona Šouralová | 20. 08. 2016

Doba přípravy: 15 minut + zapečení

4 ciabatty nebo malé bagety
3 lžíce olivového oleje
100 g sušených rajčat
50 g gorgonzoly
hrst bazalkových lístků
 
1. Ciabatty nebo bagetky rozkrojte podélně, olivový olej si dejte do mističky a mašlovačkou pečivo rovnoměrně potřete na obou stranách řezu.
 
2. Pak na jednu půlku pečiva vyskládejte rajčata, nadrobte gorgonzolu a přidejte lístky bazalky. Přiklopte druhou půlkou. 
 
3. Zapečte v přiklápěcím toustovači, na grilu nebo na grilovací pánvi. Pokud chcete mít zapečené panini obzvláště křupavé, můžete potřít olejem i zvenčí. Pokud si berete panini s sebou na výlet, zabalte jednotlivé kusy do pečicího papíru – ubrousky by se lepily a ve fólii by příliš zvlhly.
 
ČTĚTE TAKÉ: