Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

SVATOMARTINSKÉ ZAHŘÍVACÍ KOLO: Lehká husí polévka

Vaše babička pravděpodobně k huse vařívala hustou polévku kaldoun, která je sice skvělá, ale pro naše dnešní žaludky možná až příliš sytá. Raději zkuste tento úplně jednoduchý vývar, po kterém vám zbude dost místa na zlatý hřeb.

Ivona Šouralová | 12. 11. 2016
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina + 10 minut na dokončení
 
POTŘEBUJETE: 
balíček husích drůbků
2 kuličky nového koření
6 kuliček pepře
1 bobkový list
lžíce másla
špetka muškátového oříšku
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
hladká petrželka
 
1. Drůbky vložte do litru studené vody, přidejte sůl a koření a hodinu vařte mírným varem. 
 
2. Před koncem vaření si v kastrůlku vedle na másle osmahněte pokrájenou cibulku, přidejte ostatní nakrájenou zeleninu a osmahněte ji, až pustí barvu a vůni. 
 
3. Drůbky opatrně vyndejte z vývaru, oberte křidýlka a krky, pokrájejte vnitřnosti a všechno dobré a kvalitní vraťte do polévky. Přidejte osmaženou zeleninu, povařte ještě pět minut a pak ochutnejte, jestli je zelenina měkká. Pokud ano, posypte petrželkou, a je hotovo.
 
 
Marianne je i na socialních sítích: Rozhovory s osobnostmi

Související články

Tradice
Světlušky nás fascinují, kdysi však byly opředeny legendou, z níž mrazí

Světlušky nás fascinují, kdysi však byly opředeny legendou, z níž mrazí

Zábava
Podzim v televizi: ČT na podzim nabídne StarDance, pokračování Docenta nebo život Bedřicha Smetany

Podzim v televizi: ČT na podzim nabídne StarDance, pokračování Docenta nebo život Bedřicha Smetany

Zábava
Srpnový úvodník šéfredaktorky Moniky Mudranincové: Když se z dovolené stane druhý domov

Srpnový úvodník šéfredaktorky Moniky Mudranincové: Když se z dovolené stane druhý domov

Zábava
Kvíz: Jak dobře se vyznáte v československých retro pojmech? Otestujte své znalosti

Kvíz: Jak dobře se vyznáte v československých retro pojmech? Otestujte své znalosti