Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

SVATOMARTINSKÉ ZAHŘÍVACÍ KOLO: Lehká husí polévka

Vaše babička pravděpodobně k huse vařívala hustou polévku kaldoun, která je sice skvělá, ale pro naše dnešní žaludky možná až příliš sytá. Raději zkuste tento úplně jednoduchý vývar, po kterém vám zbude dost místa na zlatý hřeb.

Ivona Šouralová | 12. 11. 2016
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina + 10 minut na dokončení
 
POTŘEBUJETE: 
balíček husích drůbků
2 kuličky nového koření
6 kuliček pepře
1 bobkový list
lžíce másla
špetka muškátového oříšku
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
hladká petrželka
 
1. Drůbky vložte do litru studené vody, přidejte sůl a koření a hodinu vařte mírným varem. 
 
2. Před koncem vaření si v kastrůlku vedle na másle osmahněte pokrájenou cibulku, přidejte ostatní nakrájenou zeleninu a osmahněte ji, až pustí barvu a vůni. 
 
3. Drůbky opatrně vyndejte z vývaru, oberte křidýlka a krky, pokrájejte vnitřnosti a všechno dobré a kvalitní vraťte do polévky. Přidejte osmaženou zeleninu, povařte ještě pět minut a pak ochutnejte, jestli je zelenina měkká. Pokud ano, posypte petrželkou, a je hotovo.
 
 

Související články

Dům
Stará chatka se proměnila v luxusní domek a nabízí nečekané pohodlí

Stará chatka se proměnila v luxusní domek a nabízí nečekané pohodlí

Zábava
Kvíz: Jak dobře znáte české pohádky? Otestujte své znalosti a získejte plný počet bodů

Kvíz: Jak dobře znáte české pohádky? Otestujte své znalosti a získejte plný počet bodů

Dobrý nápad
Babské rady proti komárům: Potřete se šalvějí a dají vám pokoj

Babské rady proti komárům: Potřete se šalvějí a dají vám pokoj

Lidé a místa
Fascinující proměna vinařství Kolby v Pouzdřanech: Sjednocení historických budov přináší do vinné oázy neodolatelný šarm

Fascinující proměna vinařství Kolby v Pouzdřanech: Sjednocení historických budov přináší do vinné oázy neodolatelný šarm