Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Zahřívací kolo: Celerová polévka s krutony

Celer je osobitý, ne každému chutná. Ale kdo k němu našel cestu, už se ho nevzdá.

Redakce Marianne | 30. 09. 2016
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut 
 
100 g slaniny, pokrájené na malé kostičky
3 včerejší housky nebo rohlíky,
pokrájené na kostičky
2 lžíce másla
1 střední celer, okrájený a pokrájený na kostky
4 brambory, oloupané a pokrájené na kostky
sůl a pepř 
špetka muškátového květu
100 ml smetany na vaření (33%)
hladkolistá petržel na ozdobení

1. Na pánvi si opečte slaninu. Až pustí šťávu, přidejte kostky z rohlíků, za občasného promíchání opečte dozlatova. Krutony krásně vsáknou tuk ze slaniny. 

2. V kastrolu si rozpusťte máslo a přibližně pět minut na něm opékejte celer a brambory. Pak přilijte 800 ml studené osolené vody a pomalu přiveďte k varu. Vařte asi patnáct minut. Přidejte muškátový květ a smetanu a rozmixujte na hladký krém. Ochutnejte a případně dosolte, podle chuti můžete (ale nemusíte) opepřit.

3. Podávejte s krutony a slaninou.

ČTĚTE TAKÉ: Zahřívací kolo: Italská fazolová polévka

Související články

Rodina a děti
Jak udržet ve vztahu jiskru a posílit intimitu a romantiku? Stačí se řídit několika snadnými tipy

Jak udržet ve vztahu jiskru a posílit intimitu a romantiku? Stačí se řídit několika snadnými tipy

Zahrada
Domácí postřik proti mšicím: Zabojujte s nimi levně a bez silné chemie

Domácí postřik proti mšicím: Zabojujte s nimi levně a bez silné chemie

Dům
Prozkoumejte s námi venkovské sídlo ze 14. století v Jižních Čechách: Skrytý klenot  s historickým šarmem a moderním komfortem

Prozkoumejte s námi venkovské sídlo ze 14. století v Jižních Čechách: Skrytý klenot  s historickým šarmem a moderním komfortem

Krása
Nejsladší letní parfémy roku 2024 podle Marianne: Zamilujte si vůně svěžích květin a čerstvého ovoce

Nejsladší letní parfémy roku 2024 podle Marianne: Zamilujte si vůně svěžích květin a čerstvého ovoce