Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Zahřívací kolo: Celerová polévka s krutony

Celer je osobitý, ne každému chutná. Ale kdo k němu našel cestu, už se ho nevzdá.

Redakce Marianne | 30. 09. 2016
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut 
 
100 g slaniny, pokrájené na malé kostičky
3 včerejší housky nebo rohlíky,
pokrájené na kostičky
2 lžíce másla
1 střední celer, okrájený a pokrájený na kostky
4 brambory, oloupané a pokrájené na kostky
sůl a pepř 
špetka muškátového květu
100 ml smetany na vaření (33%)
hladkolistá petržel na ozdobení

1. Na pánvi si opečte slaninu. Až pustí šťávu, přidejte kostky z rohlíků, za občasného promíchání opečte dozlatova. Krutony krásně vsáknou tuk ze slaniny. 

2. V kastrolu si rozpusťte máslo a přibližně pět minut na něm opékejte celer a brambory. Pak přilijte 800 ml studené osolené vody a pomalu přiveďte k varu. Vařte asi patnáct minut. Přidejte muškátový květ a smetanu a rozmixujte na hladký krém. Ochutnejte a případně dosolte, podle chuti můžete (ale nemusíte) opepřit.

3. Podávejte s krutony a slaninou.

ČTĚTE TAKÉ: Zahřívací kolo: Italská fazolová polévka

Související články

Krása
Jak osvěžit blond vlasy? Letošní trendy přejí odstínům, které rozzáří vaši pleť

Jak osvěžit blond vlasy? Letošní trendy přejí odstínům, které rozzáří vaši pleť

Inspirace
Kuchyň v garsonce si navrhl jako skládačku, dá se schovat do skříně

Kuchyň v garsonce si navrhl jako skládačku, dá se schovat do skříně

Lidé a místa
Do konce života na tento zážitek nezapomenete: Ubytujte se v domku z oblíbeného animovaného filmu

Do konce života na tento zážitek nezapomenete: Ubytujte se v domku z oblíbeného animovaného filmu

Krása
Chcete krásnou hřívu? Kadeřnice radí, jak před létem ozdravit poškozené vlasy

Chcete krásnou hřívu? Kadeřnice radí, jak před létem ozdravit poškozené vlasy