Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Žampiony plněné česnekovým jogurtem a šunkou

Což takhle si připravit něco delikátního? Plněné žampiony si zamilujete! Jsou snadné na přípravu a náplň můžete měnit dle libosti. Dnes vyzkoušíme čenekovošunkovou podle receptu Zapálené kuchařky Lenky Požárové.

Redakce Marianne | 5. 01. 2013

Česnek si s houbami rozumí, a proto na něm nešetřete. Čedar má vynikající oříškovou chuť, která receptu dodá ten správný říz. Lenka počítá se čtyřmi strávníky a prozradila nám, že v kuchyni s tímto receptem nestrávíte více než půl hodiny.

Co budeme potřebovat?

  • 500 g žampionů (o průměru asi 6 cm)
  • 100 g bílého smetanového jogurtu
  • 100 g plátkové šunky
  • 100 g sýra čedar
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • petrželku na ozdobu
  • sůl

Jak na to?

Z žampionů odřízneme nožky. TIP: Využijte je do jiného receptu (například do polévky nebo pod dušené maso). Hlavičky vložte do pekáčku spodní stranou kloboučků nahoru a ve středně vyhřáté troubě grilujte asi 8 minut.

Mezitím si připravte náplň. Jogurt promíchejte s rozmačkanými stroužky česneku, lžičkou soli, vejcem, nahrubo strouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou.

Tekutinu, kterou žampiony pustily, vylijte a naplňte je jogurtovou směsí. Vraťte je do trouby na dalších 8 minut, než povrch náplně zezlátne.

Podávejte teplé, ozdobené petrželkou.