Přejít k hlavnímu obsahu
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Byt

Byt v Bratislavě zrekonstruovali tak, aby se dal přizpůsobit potřebám rozrůstající se rodiny

Info ikona
Byt v Bratislavě zrekonstruovali tak, aby se dal přizpůsobit potřebám rozrůstající se rodiny

V téměř stoleté vile potřeboval mladý manželský pár zrekonstruovat interiér tak, aby vyhovoval jejich denním potřebám a zároveň se dal rychle změnit, až se začne rodina rozrůstat.

Promotion
Terezie Benoni | 17. 10. 2021

Architekti Peter Jurkovič a Kristína Tomanová dostali za úkol přeměnit interiér bytu, který má obytnou plochu 110 m². Ten se nachází v nájemní vile na Kuzmányho ulici v Bratislavě. Postavená byla už roku 1932 a navrhla ji dvojice architektů Weinwurm-Vécsei pro podnikatele Huga Steina. Byt má výjimečnou atmosféru a jeho dispozice odpovídá způsobu života minulého století. „Byt bude užívat mladý manželský pár, přičemž myslíme na rozrůstání rodiny. Snažíme se zachovat génius loci tohoto bytu, ale zároveň přizpůsobit prostor denním potřebám současného člověka. Interiéru dominuje trojice za sebou řazených místností – kuchyň, jídelna a obývací pokoj,“ popisují autoři projektu.

Transformace v jeden celek

Prostor kuchyně, jídelny a obývacího pokoje propojují čtvery dvoukřídlé dveře, které se snadno otevřou tak, že se společný prostor změní v jeden celek. Stejně tak je možné spojit obývací pokoj a pracovnu. Tu je možné časem velmi jednoduše proměnit v dětský pokoj.  „Ložnice se napojuje na denní zónu kuchyně, nebo přes průchozí šatník a koupelnu přímo ze zádveří. Napříč bytem se táhne šatní stěna, která poskytuje dostatek úložného prostoru pro celou rodinu,“ doplňují autoři projektu.


jrkvc.sk

Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion