Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Dům

Rustikální přístavba k malému domku z 19. století

Původně malý rustikální domek na švédském venkově potřeboval rekonstrukci a hlavně rozšíření. Mladá rodina se začala rozrůstat a bylo nutné přistavět další místnosti.

Terezie Benoni | 4. 02. 2024

Asi 320 km severně od Stockholmu uprostřed hlubokých švédských lesů leží osada Järvsö. Tento vpravdě severský venkov si zamilovali mladí manželé Clara a Jon. Malý domek v klasickém švédském stylu je nadchnul hned na první pohled. Kvalitně postavená dřevostavba zde stojí už od 19. století a nese v sobě všechny charakteristické prvky místní architektury. Záhy manželé zjistili, že si přejí děti, a tak bylo potřeba domek rozšířit tak, aby vyhovoval rodinnému životu. Přišla tak na řadu rozsáhlá rekonstrukce.

Galerie: Dokonale zrekonstruovaný švédský rustikální dům z 19.století
Mohlo by se vám líbit

KVÍZ: Poznáte interiéry z oblíbených českých seriálů, které právě běží v televizi?

Na televizní architekty a designéry se mnohdy zapomíná, přitom právě oni mají na svědomí to, že příběhům, které sledujeme na obrazovkách, věříme a chceme je sledovat díl za dílem. Čí práci přiřadíte ke správnému seriálu?
marianne.cz

Přístavba, která dokonale splynula

Bylo nutné stávající domek takříkajíc „přifouknout“. Protože nebylo kde najít ve starém domku chybějící metry, pustili se manželé do přístavby. Netoužili po moderních prvcích, ale přáli si, aby nová hmota splynula s dvousetletou stavbou. Pozvali si tedy ke spolupráci zkušené mistry tesaře. Ti k zadní části domu šikovně přistavěli rozšíření a použili stejné materiály jako v původní stavbě. Díky tomu, že používali staré stavební techniky, nepoznáte, která část je nová a která dobová. Majitelům se tak podařilo znovu probudit starý dům k životu a dokázat, že i v historických kulisách se dá moderně žit.

 

 

Mohlo by se vám líbit

Dům, kde se může člověk radovat v rodinném kruhu

Rodina mladých lékařů se dvěma dětmi toužila po pohodlném a funkčním bydlení s důrazem na spojení interiéru se zahradou. Jak se jejich přání podařilo splnit?
mariannebydleni.cz

Zdroj: The Nordroom, www.thenordroom.com
 

Zdroj článku

Související články

Dům
S důrazem na jednoduchost a funkčnost postavili domácí wellness

S důrazem na jednoduchost a funkčnost postavili domácí wellness

Dům
Z předchozích staveb a od rodinných příslušníků jim zbyl stavební materiál a svépomocí postavili dokonalé místo pro odpočinek

Z předchozích staveb a od rodinných příslušníků jim zbyl stavební materiál a svépomocí postavili dokonalé místo pro odpočinek

Dům
V Ostravě vyrostl mini domek z původně hospodářské budovy a je kouzelný

V Ostravě vyrostl mini domek z původně hospodářské budovy a je kouzelný

Dům
Mlýn ze 17. století na Vysočině majitelé proměnili v oázu klidu

Mlýn ze 17. století na Vysočině majitelé proměnili v oázu klidu