Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Lidé a místa

Futuristický rodinný dům s fitness a kinem pod zemí? Projekt na okraji Horních Počernic vás ohromí

Info ikona
Futuristický rodinný dům s fitness a kinem pod zemí? Projekt na okraji Horních Počernic vás ohromí

Dub, beton a bílá barva vytvářejí harmonické spojení s okolní krajinou, zatímco velkorysé prosklení dodává domu na jedinečnosti. Řadový rodinný dům na okraji Horních Počernic je odvážným spojením moderních technologií a luxusního životního stylu.

Terezie Benoni | 24. 08. 2023

Řadový rodinný dům je součástí developerského projektu na okraji Horních Počernic. Díky včasnému zadání majitelů bylo možné řešit interiér domu, ve chvíli kdy ještě nebyla zahájena výstavba a proto byl prostor pro úpravy celkového vzhledu domu i dispozice,“ vysvětluje situaci, kdy do projektu vstoupila, architektka Iveta Langerová. Interiér je navržen pro mladou rodinu, která tíhne k čistým liniím v přírodních tónech s nádechem do Japonské kultury. Materiálová paleta interiéru je v kombinaci přírodního dubu, betonu a bílé barvy. Koncept domu vychází z celkového propojení pomocí schodiště, které vytváří harmonizující srdce domu, ze kterého se postupně otevírá vnitřní prostor do krajiny. Některé malé plochy oken z developerského projektu, tak byly nahrazeny velkorysým prosklením, které dodávají domu na jedinečnosti.

Galerie: Dům na okraji Horních Počernic
Mohlo by se vám líbit

Práce se svažitým terénem

Jedná se o třípodlažní dům, jehož uspořádání reaguje na svažitý terén. Dům zakončuje řadovou zástavbu a díky tomu má možnost většího otevření do okolní krajiny. Podzemí domu je částečně schované v terénu, nachází se zde vstupní hala, garáž, technická místnost se skladem a relax místnost sloužící jako fitness v kombinaci se cinema room. „Po centrálním schodišti se dostáváme do prvního podlaží – společenské části, kde se díky zvětšenému prosklení otevírá obývací pokoj s kuchyňským koutem do okolní krajiny. Z obývacího pokoje je přes terasu přímý vstup na soukromou zahradu. Dále se zde nachází koupelna s pracovnou, která slouží i jako pokoj pro hosty. V posledním patře se dostáváme do čistě soukromé části domu. Je zde umístěna ložnice rodičů se soukromou terasou, koupelna, společná šatna a dětský pokoj pro 2 děti. Pro dodatečné osvětlení a vytvoření pocitu otevřenosti byl do chodby umístěn nový střešní světlík,“ uzavírá autorka projektu.

Autor: Iveta Langerová Architekti – Ing.arch. Iveta Langerová
Spolupráce: Bc. Anna Nimsová

 

Soutěž Interiér roku

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty a interiérovými designéry. S nejzajímavějšími účastníky vás postupně seznamujeme na našich stránkách. Mediálním partnerem soutěže je Marianne bydlení.

Mohlo by se vám líbit
Zdroj článku