Pro krátkodobé uchování se skvěle hodí jednoduchý trik se sklenicí vody, který funguje hlavně u bylinek s měkkými stonky, jako je petržel, koriandr, kopr nebo bazalka. Stačí zastřihnout konce stonků, odstranit povadlé listy a vložit je do sklenice s přibližně dvěma centimetry vody. Aby neosychaly, můžete sklenici volně přikrýt plastovým sáčkem a umístit do lednice. Výjimkou je bazalka, která chlad nesnáší dobře, té bude lépe na kuchyňské lince. Nezapomeňte vodu každé dva až tři dny měnit. Pokud jsou bylinky na sklenici příliš krátké, zabalte je do lehce navlhčené papírové utěrky, vložte do uzavíratelného sáčku a uložte do lednice. Takto vám vydrží čerstvé zhruba dva až pět dní. Životnost některých druhů, jako je šalvěj, oregano nebo tymián, můžete prodloužit až na tři týdny, když jejich čisté listy zalijete v uzavíratelné nádobě olivovým olejem a uložíte do chladu.