Klíčem k úspěchu je správné uložení v lednici. Vejce skladujte ideálně v hlavní části, kde je teplota stabilní, a vyhněte se přihrádkám ve dveřích. Tam totiž kolísá při každém otevření a vejcím to rozhodně nesvědčí. Optimální je teplota do 8 °C. Nechte vejce v původním kartonovém obalu. Ten je nejen chrání před poškozením, ale také brání tomu, aby nasákla pachy z aromatických potravin, jako je cibule, česnek nebo uzeniny. Důležité je také vejce před uložením nemýt. Na skořápce mají přirozenou ochrannou vrstvu, takzvanou kutikulu, která je chrání před vniknutím mikroorganismů. Mytím byste tuto bariéru narušili. U vařených vajec buďte ještě opatrnější. Do lednice by měla putovat nejpozději do dvou hodin po uvaření a spotřebovat byste je měli do sedmi dnů. Pokud vejce oloupete, uchovávejte je v uzavřené nádobě a snězte ideálně do dvou dnů.
Malý trik pro delší trvanlivost je skladovat vejce špičkou dolů. Vzduchová bublina, která je v širší části, tak zůstane oddělená od žloutku a zpomalí se proces kažení. A abyste měli přehled, jednoduše si na obal napište datum nákupu.