Aeropress
Na světě je teprve devatenáct let a už si ho stihli zamilovat všichni kávomilové. Aeropress je přístroj složený ze dvou plastových válců, přičemž stlačení jednoho pístu vykouzlí tlak, díky kterému dojde k přefiltrování kávy. Někteří se dokonce domnívají, že káva z aeropressu může být označena za espresso. Pravdou ale zůstává, že při přípravě espressa je zapotřebí tlak 9 barů, u aeropressu lze vytvořit pouze tlak o hodnotě 0.7 barů. To ale nic nemění na tom, že káva je skvělá a smlsnou si na ní i náročnější jazýčky.
Připravte si šálek, na který položte aeropress s papírovým filtrem. Následně filtr propláchněte horkou vodou. Do plastové nádoby nasypte 17 g čerstvě namleté kávy, v ideálním případě by se mělo jednat o středně hrubou kávu. Poté zalijte kávu horkou vodou (cca 93 stupňů) a po pár vteřinách promíchejte. Nakonec vložte lehce navlhčený píst s gumovým koncem a veškerý obsah stlačte do šálku.