Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Nejdřív vyfotit! Toto je 10 nejstylovějších pražských kaváren podle blogerky Sandry Kisić

Za krásnými fotkami z designových kaváren, kterými plníme naše sociální sítě, nemusíte jezdit do zahraničí. Stačí, když vezmete váš mobilní telefon a vyrazíte do pražských ulic. Už jste ochutnali rýžovou kaši s tropickým ovocem, Chiffon Cake nebo Xôi ngọt? Že ne? Pak to musíte napravit. Toto je deset míst, které si oblíbily české blogeríny a které si určitě zamilujete i vy.

Anonymous | 6. 08. 2018

21. století přineslo kavárníkům mnohé výzvy – jak připravit jídlo, aby vydrželo teplé 5-10 minut focení; kam umístit světlo, aby do záběru nevstupoval stín iPhonu; a především vypočítat, kolik avokád týdně je potřeba objednat. Tyto kavárny se těchto těžkých úkolů chopily s grácií a vytvořily tak naprosto jedinečná místa.

BER.LIN BAR // Lublaňská 59, Praha 2 // www.berlinbar.cz

Acapulco židle, rostlinky, designová světýlka, avokádo, smoothie bowls… Pokud by šel Instagram přenést do 3D světa, vznikl by právě BER.LIN. Unikátní místo v centru Prahy krom tradičního kavárenského menu přináší i celou řadu klasických, ale i signature koktejlů. Letní terasa v tomto podniku přímo vyzývá k užívání si horkých letních večerů s přáteli za poslechu příjemné hudby.

CAFEFIN // nám. J. z Poděbrad 4, Praha 2 // www.cafefinvpraze.cz

Je to náhoda, že se velké množství oku lahodících kaváren nachází právě na Praze 2? Nemyslíme si! Cafefin je kavárnou, kde vládne čerstvý kokos, rýžová kaše s tropickým ovocem a nejlepší kouzlení s mlékem v kávě v celé Praze. Zakladatel Jackie i ostatní baristé ovládají latté art na špičkové úrovni a jsou schopni vám vytvořit na kávě cokoliv od housenky požírající list až po květinové aranžmá.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Spižírna 1902 // Korunní 86, Praha 2 // www.spizirna1902.cz

Zase Praha 2. V tom vinohradském vzduchu musí být něco kavárenského! Název tohoto rozkošného místa v nás probouzí nostalgii a vzpomínky na babiččinu spíž, což přesně vystihuje i zdejší nabídku – jídlo je čerstvé, zdravé a připravované na místě. Vše je tu promyšlené do posledního puntíku – malby divokých stromů, ručně vyráběná svítidla, původní prvorepubliková dlažba i jemně teatrální detaily vás sem přimějí přijít zas a znova.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Monolok Cafe // Moravská 18, Praha 2 // www.monolok.cz

Ani do čtrvtice tomu není jinak. Představujeme vám další instafriendly kavárnu na Vinohradech - Monolok Cafe - kde si “pošmáknete” na bezkonkurenčním avokádovým toastu, míchaných vajíčkách se smetanou, salátkem a croissantem nebo taky na domácích dortících. To vše a mnohem víc si navíc užijete ve světlé zahradě s vodopádem. No nezní to skvěle?!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Anthill // Americká 39, Praha 2 // www.anthillprague.cz

Vietnamská kavárna v Americké se vrací duchem do dob posledních let boje proti americké nadvládě ve Vietnamu. Všudepřítomné propagandistické plakáty, starožitnosti ze 70. let a vietnamské vlajky vytváří opravdu jedinečnou atmosféru pro trávení milých chvil s blízkými či pouze jen tak s knížkou. Doporučujeme usadit se ve spodním patře v koutku s polštáři a dát si tu zelené palačinky.

Chloé Prague // Vinohradská 67, Praha 2 //

Chloé měl být původně pouze obchod s přírodní kosmetiku Oli-Oly, ale protože byl prostor příliš velký, rozhodla se majitelka pro kavárnu, aby se zákazníci mohli při nakupování taky občerstvit. “Té se paradoxně dostává větší pozornosti než samotné kosmetice,” říká Inga Nikogosyan, jež se vás automaticky při vstupu do princeznovské kavárny zeptá, jestli se budete chtít s vaším Matcha Strawberry nápojem a japonským Chiffon Cakem vyfotit u květinové stěny. Ostatně proč ne? Instafocení je tu na denním pořádku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Kavárna, co hledá jméno // Stroupežnického 10, Praha 5 // www.kavarnacohledajmeno.cz

Na místní vejce Benedikt přísahají prakticky všechny české instagramerky – a nelze s nimi nesouhlasit, protože jsou opravdu bezkonkurenční! Kavárna, co stále ještě hledá jméno si své fanoušky získala i díky surovému stylu odhalených cihel a trámové podlahy. P.S.: Kdo si tu nevyfotí zrcadla v koupelně s velmi milým vzkazem, jako by nebyl!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Bistro Monk // Michalská 20, Praha 1 //

Nový podnik v historickém centru Prahy láká krom krásného prostředí i na avokádový toast s lososem a luxusní nadýchané lívance bohatě zasypané ovocem. Snídani si tu dáte až do pravého poledne po celý týden – ideální pro všechny nomády a influencery, kteří pracují až do noci a vstávají po desáté.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Cà phê // U Průhonu 9, Praha 7 // www.ca-phe.cz

Cà phê. To je místo, kde se snažíme propojit to nejlepší ze západní kultury kávy a tradiční asijské (vietnamské) kuchyně. Přes obědy tu u nás můžete opravdu dostat to, co byste dostali ve Vietnamu na ulici. Občas to jsou opravdu zajímavé věci, pro někoho občas děsivé, ale tradice je tradice,” říká majitelka stylové kavárny Le Bao Ngoc, kde si můžete pochutnat třeba na Cháo gà - slané rýžové kaši s kuřecím masem, Bún bò nam bộ - nudlích s hovězím masem a spoustou zeleniny nebo Xôi ngọt - sladké rýži s kokosovým mlékem a ovocem. “V kuchyni teď mám rodiče, kteří vaří jídla tak, jak mi je vařili doma. Je to opravdu krásný pocit se o tuto kuchyni podělit se zákazníky,” dodává autorka hipsterské kavárny v pražských Holešovicích.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Cathedral Café // Týnská 11, Praha 1 // www.cathedral-cafe-lounge-restaurant.com

Až se budete pohybovat v okolí Prašné brány, které je přeplněné turisty a budete hledat nějaké klidné místo pro vaši ranní kávu a snídani, zastavte se v Cathedral Café. Zde vám vykouzlí skvělé lívance, vejce Benedikt v bagelu a voňavou kávu z pražírny Doubleshot. V letních měsících navíc můžete využít zahradu plnou kytiček a zeleně. V tomto originálně zrekonstruovaném gotickém interiéru se vám bude líbit!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Autorka textu: Dominika Bártová