Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Mlsáme zdravě aneb Recept na špaldové palačinky

Až vás zase přepadne neodolatelná chuť na palačinky, zkuste tuhle zdravou obměnu. Zamilujete si ji!

Anonymous | 1. 04. 2020

Počet porcí:

Doba přípravy: Do hodiny  

Odležení: 30 minut 

Příprava: 0:20

Ingredience:

Na těsto:

150 g jemné celozrnné špaldové mouky

50 ml smetany

200 ml podmáslí

100 ml vody

2 žloutky

špetka soli

Na náplň:

1 vanička tvarohu

2–3 lžíce medu

šťáva z poloviny citronu

200 g pokrájeného ovoce – jahody, maliny, broskve, meruňky…

kousek másla na smažení

čokoládová nebo karamelová poleva na přelití (nemusí být) nebo moučkový cukr na posypání

ČTĚTE TAKÉ: Recepty na palačinky a lívance

Postup:​​​​​

1.  Mouku, smetanu, vodu, podmáslí, žloutky a sůl smíchejte na řidší těsto a nechte půl hodiny odpočinout. Pak znovu důkladně promíchejte.

2.  Zatímco těsto odpočívá, utřete tvaroh s medem a citronovou šťávou. Pokud se vám směs zdá málo sladká, přidejte trochu medu nebo cukru.

3.  V nepřilnavé pánvi rozpusťte lžičku másla a nalijte do ní čtvrtinu těsta. Na středním plameni opékejte 1–2 minuty dozlatova, pak opatrně obraťte (pozor, trhají se víc než běžné palačinky!) a ještě chvíli smažte po druhé straně. Stejně zpracujte i zbytek těsta.

4.  Na hotové palačinky rozetřete tvarohovou náplň, přidejte ovoce a srolujte. Posypte moučkovým cukrem nebo polijte oblíbenou polevou.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde. ​​