Mlsáme zdravě aneb Recept na špaldové palačinky
Až vás zase přepadne neodolatelná chuť na palačinky, zkuste tuhle zdravou obměnu. Zamilujete si ji!
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Odležení: 30 minut
Příprava: 0:20
Ingredience:
Na těsto:
150 g jemné celozrnné špaldové mouky
50 ml smetany
200 ml podmáslí
100 ml vody
2 žloutky
špetka soli
Na náplň:
1 vanička tvarohu
2–3 lžíce medu
šťáva z poloviny citronu
200 g pokrájeného ovoce – jahody, maliny, broskve, meruňky…
kousek másla na smažení
čokoládová nebo karamelová poleva na přelití (nemusí být) nebo moučkový cukr na posypání
ČTĚTE TAKÉ: Recepty na palačinky a lívance
Postup:
1. Mouku, smetanu, vodu, podmáslí, žloutky a sůl smíchejte na řidší těsto a nechte půl hodiny odpočinout. Pak znovu důkladně promíchejte.
2. Zatímco těsto odpočívá, utřete tvaroh s medem a citronovou šťávou. Pokud se vám směs zdá málo sladká, přidejte trochu medu nebo cukru.
3. V nepřilnavé pánvi rozpusťte lžičku másla a nalijte do ní čtvrtinu těsta. Na středním plameni opékejte 1–2 minuty dozlatova, pak opatrně obraťte (pozor, trhají se víc než běžné palačinky!) a ještě chvíli smažte po druhé straně. Stejně zpracujte i zbytek těsta.
4. Na hotové palačinky rozetřete tvarohovou náplň, přidejte ovoce a srolujte. Posypte moučkovým cukrem nebo polijte oblíbenou polevou.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.