Přejít k hlavnímu obsahu
Životní styl

Recept: Pizza s chřestem, zelenými olivami a špenátovými lístky

Špenát není železná bomba, jak věřil Pepek námořník, ale dodává například kyselinu listovou, beta-karoten, zeaxantin a vitaminy B6, C a K a vlákninu.

Anonymous | 9. 05. 2020

Náročnost: Snadné

Počet porcí: Na 2 pizzy 

Doba přípravy: Do hodiny  
+ kynutí 

Pečení: 0:10

Ingredience: 

  • 10g droždí (1/4 kostky)
  • 1/4 lžičky krupicového cukru
  • 250g polohrubé mouky nebo 275g hladké mouky na pizzu + na poprášení
  • 2,5 lžíce panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli

NA OBLOŽENÍ

  • 8 lžic mascarpone
  • 4 stroužky česneku, drcené
  • 1 malá červená cibule, na tenká kolečka
  • 12–16 výhonků zeleného chřestu, zbavených tuhých konců a podélně rozpůlených a/nebo na špalíky
  • 15–20 velkých zelených oliv, rozpůlených a zbavených pecek
  • 200–250g kuliček baby mozzarelly, scezených a rozpůlených, nebo natrhané mozzarelly
  • 80g čerstvě strouhaného parmazánu
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 3–4 hrsti baby špenátových lístků 

ČTĚTE TAKÉ: Recepty proti jarní únavě

Postup:

1 Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody, cukr a hrstku mouky. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2 V míse zbývající promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi 150ml vlažné vody a propracovávejte, až vznikne soudržné těsto. Těsto přemístěte na pomoučněný vál a důkladně prohněťte, aby bylo pružné a nelepilo se. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1,5–2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem. Nejméně 30 minut předem začněte předehřívat troubu na 240°C. Deset minut předem dejte do trouby předehřát plech.

3 Těsto rozdělte na 2 díly. Na pomoučněném válu pak každý vyválejte a vytáhněte na tenkou placku (asi 30cm v průměru). Pomocí válečku ho přeneste na kus pečicího papíru.

4 Mascarpone smíchejte s česnekem a potřete jím obě placky (ne až do krajů). Poklaďte je rovnoměrně (ne do krajů) červenou cibulí, chřestem, olivami a mozzarellou. Pak je posypte parmazánem, pokropte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte (je-li třeba, postupně) 10 minut, až okraje zezlátnou a vyběhnou. Posypte špenátem a podávejte. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Životní styl
Jak důležitý je milostný život ve vztahu? Víme, jak často se mu ideálně věnovat

Jak důležitý je milostný život ve vztahu? Víme, jak často se mu ideálně věnovat

Životní styl
Na mobil si ani nevzpomenou: Nejlepší knihy pod stromeček pro děti i puberťáky

Na mobil si ani nevzpomenou: Nejlepší knihy pod stromeček pro děti i puberťáky

Životní styl
Co darovat těm, kdo rádi tráví čas doma? Dárky pro milovníky designu, dekorací a útulna

Co darovat těm, kdo rádi tráví čas doma? Dárky pro milovníky designu, dekorací a útulna

Životní styl
Čím vyšší sebevědomí, tím lepší milostný život? Terapeutka odhaluje pravdu o vztazích

Čím vyšší sebevědomí, tím lepší milostný život? Terapeutka odhaluje pravdu o vztazích

×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + SKINPERFECT PRIMER + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + SKINPERFECT PRIMER + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit