
10 důvodů, proč pít pravidelně čaj Matcha
1. Zvyšuje bdělost a koncentraci díky látce theofylin.
2. Redukuje stres a má relaxační účinky díky aminokyselině L-Theanin (dle japonských studií).
3. Snižuje cukr v krvi pomocí obsažených polyfenolů (studie vědce Isigaki, K., z r. 1991).
4. Díky obsahu katechinu EGCG má 17x větší antioxidační kapacitu než např. borůvky (podle výsledků z Brunwické laboratoře).
5. Pomocí antioxidantů (EGCG) dochází k redukci volných radikálů a tím může zabraňovat rakovinovému bujení.
6. Obsažený chlorofyl působí při krvetvorbě, má antibakteriální a protizánětlivé účinky (dle studií J. H. Hughse či Dr. Benjamin Gurskina).
7. Neobsahuje téměř žádné kalorie.
Mnoho vědců se rovněž shoduje, že obsažené katechiny mají vliv na:
8. snižování cholesterole v krvi
9. snižování krevního tlaku
10. spalování tuků
